Pronevjera u Međimurju

Računovotkinja osnovne škole na svoj račun prebacila 108.000 kuna

kune,novac
Foto: Davor Puklavec/Pixell
08.11.2013.
u 15:35

Prijavila sam je 31. listopada državnom odvjetništvu i to je sve što vam mogu reći, molim vas za razumijevanje, kaže ravnateljica Jelena Okun

Računovotkinja u Osnovnoj školi Strahoninec u Međimurskoj županiji pod istragom je zbog sumnje da je pronevjerila novac. Službenih informacija nema, no doznajemo da je riječ o 108.000 kuna koje je u posljednje dvije i pol godine prebacivala sa školskog na svoj račun.

- Prijavila sam je 31. listopada državnom odvjetništvu i to je sve što vam mogu reći, molim vas za razumijevanje - kaže ravnateljica Jelena Okun. Nakon što su u školi otkrili pronevjeru, hitno se sastao Školski odbor i računovotkinji uručio izvanredni otkaz ugovora o radu, te naložio da vrati novac. Župan Matija Posavec kaže da je zatražio od svih ravnatelja škola, kojima je Međimurska županija osnivač, da mu dostave sve ulazne i izlazne fakture u posljednje tri godine, kako bi se provjerilo je li bilo sličnih slučajeva.

- Promijenit ću i sastav školskih odbora u većini škola jer nisam zadovoljan načinom na koji rade - najavio je župan Posavec.

>>Tko stoji iza pljačke 32 milijuna kuna u HGK

Komentara 1

MO
modovisisajteMaraschino
11:55 10.11.2013.

ja sam si zacrtao cilj... neću biti amater kao ovi... ako barem nije minimalno milijun onda ostajem pošten... i ako ukradem novac onda ću ga dobro sakriti da ga nitko ne nađe i sam ću se prijaviti da dobijem stan i hranu od države... kad izađem imat ću milijun...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije