potpisan ugovor

Radnički dom ponovno u vlasništvu grada Vukovara

Vukovar, Radnički dom (1)
Foto: Branimir Bradarić/VLM
1/3
25.03.2013.
u 14:57

Stavljanje radničkog doma u vlasništvo grada značiti će i intenziviranje potrage za sredstvima kako bi se konačno završila obnova na ovome objektu i isti priveo svrsi

Zgrada Radničkog doma u središtu Vukovara i zemljište kod teniskih terena u gradskoj četvrti Borovo naselje od danas su u vlasništvu grada Vukovara. Rezultat je to potpisanih ugovora između gradonačelnika Vukovara Željka Sabe i ravnatelja Agencije za upravljanje državnom imovinom (AUDIO) Erika Mohorovića.

– Ovo je veliki dan za Vukovar i Vukovarce. Radnički dom je oduvijek bio u vlasništvu Općine Vukovar, ali je radi raznih zakona došao u posjed države. Morali smo sačekati da na čelo AUDIO-a dođu neki novi ljudi kako bi se konačno ovaj naš zahtjev mogao riješiti. Sada imamo preduvjete da možemo iz predpristupnih fondova EU tražiti sredstva kako bi mogli završiti obnovu objekta koji je oduvijek bio razglednica Vukovara, rekao je Sabo. Govoreći o potpisanim ugovorima Mohorović je rekao da je njihova vrijednost procjenjena na oko 11 milijuna kuna, ali i da će AUDIO do kraja godine vjerojatno pozitivno riješiti i ostale zahtjeve Vukovara. Stavljanje radničkog doma u vlasništvo grada značiti će i intenziviranje potrage za sredstvima kako bi se konačno završila obnova na ovome objektu i isti priveo svrsi. Procjenjuje se da za završetak započetih radova kao i obnovu unutrašnjosti nedostaje još oko 2,7 milijuna kuna.

Sabo kaže da se već najvećim dijelom zna namjena prostora unutar Radničkog doma. Tako će unutra biti smješten dio gradskih ureda dok je prizemlje rezervirano za Gradsku kavanu. Nekadašnja kino dvorana biti će opet uređena ali će se koristiti kao multifunkcionalna dvorana. Na drugom katu Radničkog doma nalazi se i nekoliko ureda koji će se vjerojatno dati na korištenje raznim udrugama. Dodao je i da će zemljište kod teniskih terena biti iskorišteno da izgradnju zatvorene dvorane za tenis.

– Predložili smo čelnicima agencije AUDIO i da se kod određivanja sudbina nekadašnjih vojarni na Jadranskom moru proba osigurati prostor i za potzrebe Vukovara. Naime, naša ideja je da se možda dijelovi nekih vojarni predaju Vukovaru gdje bi se napravila odmarališta u koja bi mogli dolaziti Vukovarci sa svojom djecom. Već smo u nekim kontaktima sa gradom Šibenikom koji nemaju ništa protiv takve ideje i da se dio nekadašnje tamošnje vojarne na taj način riješi, pojasnio je Sabo. Podsjetio je i da su do rata Vukovarci imali dva odmarališta na Jadranu, u Novom Vinodolskom i Vodicama, gdje su radnici Vupika i Borova sa svojim obiteljima mogli povoljno ljetovati.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije