Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEVRIJEME U KARLOVCU

Ranjeni vatrogasac je u stabilnom stanju: 'Bila je primarna eksplozija i više sekundarnih'

Grom udario u kucu koja se zapalila
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/8
Autori: Vecernji.hr, Hina
28.05.2024.
u 21:35

Susjedi pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući moralo biti dinamita. "Da su vatrogasci stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo", naveo je jedan od njih

U gašenju požara koji je planuo u kući nakon udara groma tijekom nevremena u Karlovcu, ranjen je vatrogasac i prevezen u Zagreb, u KB Dubrava na liječenje. Vjerojatno ga je u leđa pogodio geler, kazao je zapovjednik JVP Karlovac Miroslav Rade

Susjedi u karlovačkom prigradskom naselju Borlin su Hini opisali da je najprije grom udario u kuću, a zatim su slijedile velike i manje eksplozije, i to njih stotine. Crijep je letio i 80 metara dalje, a na cesti su se mogle pronaći i čahure. Mještanka koja se predstavila inicijalima I. Š. je rekla da je držala kišobran vatrogascu koji je izvukao ozlijeđenog i da je vidjela prostrjelnu ranu na leđima.

Mještani kažu da u kući zahvaćenoj plamenom živi bolesna starica čiji je suprug preminuo 28. prosinca prošle godine, a da je vjerojatno u kući imao arsenal oružja. Jedan od susjeda je rekao da je zbog spora s drugim susjedom vlasnik te kuće bio priveden zbog naoružanja.

 

GALERIJA Grom zapalio kuću u Karlovcu: U eksploziji vatrogasac teško ozlijeđen
Grom udario u kucu koja se zapalila
1/8

"Sve je bilo puno dima, nisam znao što gori, mislio sam da gori moja kuća", rekao je drugi susjed dodajući da bi se i njegova kuća zapalila da nije padala kiša. Treći susjed kaže da je oštećen krov njegove kuće i dva automobila. Susjedi pretpostavljaju da je u zapaljenoj kući moralo biti dinamita. "Da su vatrogasci stigli kad je bila prva velika eksplozija, tko zna što bi se dogodilo", naveo je jedan od njih.

Goran Franković, županijski vatrogasni zapovjednik, kazao je za Dnevnik Nove TV kako je ozlijeđeni vatrogasac došao u KBC Dubrava te je u trijaži.  "Želim mu sve najbolje, ima teške ozljede", rekao je te dodao: "Zna se samo da je bila primarna eksplozija i više sekundarnih. Pogodio ga je metalni geler".

Liječnica Davorka Židak iz KB Dubrava rekla je za HRT kako je vatrogasac u stabilnom stanju te komunicira. Potvrđeno je kako ima nepoznat predmet u prsnom košu.

VEZANI ČLANCI:

Poplavljen podvožnjak, dio gada bez struje, srušena stabla, zaglavljena vrata...

Karlovačko područje u utorak, oko 15,30 sati, zahvatilo je veliko nevrijeme praćeno tučom, a Grad Karlovac je izvijestio da su pale ogromne količine kiše i izazvale bujične poplave. Po neslužbenim podacima, riječ je o 35 litara kiše po metru četvornom do 18 sati.

Ulice i parkirališta su bila poplavljena. Potopljeni su bili i podvožnjak između četvrti Grabrik i Rakovac u kojemu su se našli zatočeni vozači automobila, te pothodnici. Ispumpana je voda iz škola i vrtića te stambenih zgrada. U nekim dijelovima Karlovca je nestalo struje, a i telefonske linije su pokidane.

"Trebat će neko vrijeme da se sve sanira i očiti", kazao je gradonačelnik Damir Mandić te poručio Karlovčanima da su im gradske službe na raspolaganju, a ozlijeđenom vatrogascu poželio je brz oporavak. Iz Županijskog centra 112 Karlovac izvijestili su da su primili oko 60-ak dojava građana o posljedicama nevremena praćenog jakom kišom, grmljavinom i tučom koje je u popodnevnim satima zahvatilo područje grada Karlovaca i bližu okolicu.

 

VIDEO Kaos u dijelovima Karlovca: Udar groma izazvao požar, padala tuča, auti 'plivali' u podvožnjaku

Komentara 3

PR
prajdali100
23:22 28.05.2024.

Bombe su bile skrivene na tavanu a vatra je učinila svoje.Srećom vatrogasac će preživjeti.

ŠS
Štap sa glavom
22:00 28.05.2024.

Iz vojarne na Borlinu još od 1991.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije