Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Renato Šarc
Povratak na članak

Novi model naplate odvoza plastike: 'Građani će financirati samo udio vezan uz otpadnu komunalnu plastiku'

U Hrvatskoj je čak 56 posto komunalnog otpada odloženo na 80 odlagališta bez obrade, ističe Renato Šarc, stručnjak za industrijsku zaštitu okoliša

Komentari 4

VJ
Veli Jože
17:50 16.11.2023.

Stručnjak je lijepo objasnio.Što se ne može reciklirati, spaliti i pretvoriti u energiju.

VL
ST
sttipe
16:46 16.11.2023.

Postoji plastika napravljena od ugljikohidrata, pogodna za "zaorati", koja je za ovu od ugljikovodika, prava blagodat.. Ova od ugljikovodika je zločin protiv čovječnosti, i kad jednom budemo imali vlast koja će raditi za nas, a ne protiv, stavljanje na tržište plastike od ugljikovodika bit će oporezovano s 1000€, po kilu, ako nije kabel, ili odvodna cijev...

VL
NT
No_trouble
15:49 16.11.2023.

Jedino potpuno rjesenje je zamjena plastike materijalom koji ce se za razliku od nje, moci razgraditi, istrunuti i vratiti u prirodu. Tada nece trebati nista skupljati.

VL
Avatar Senf na kobasi
Senf na kobasi
16:17 16.11.2023.

pitajte tt on sve zna

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.