NJEMAČKA NE PRIZNAJE

Rekli sudbonosno 'da' na krajnje neobičan način pa završili na sudu

Sklapanje crkvenog braka
Dubravka Petric/PIXSELL
16.02.2022.
u 17:15

Nije poznato zašto par se nije vjenčao u Njemačkoj.

Mnogi provedu cijelo djetinjstvo sanjajući o tome danu koje (ne)opravdano doživljavaju kao najvažnijim danom u životu, ali kao što su naučili Bugarka i Turčin iz Duisburg ipak je bitno kako je brak sklopljen.

Oni su izrekli 'da' preko videopoziva internetske stranice američke savezne države Utah, što je ovjerio i službenik te brak proglasio nezakonitim. Bugarka i Turčin su potom podnijeli zahtjev za slobodnim kretanjem unutar Europske unije, što bi im dalo i pravo boravka u Njemačkoj, piše Fenix-magazine.

No, njihove planove poremetio je imigracijski ured Grada Duisburga koji im je odbio odobriti zahtjev. Slučaj je zatim predan na sud, a suci su odlučili kako brak u Njemačkoj nije valjan jer nije sklopljen osobno i pred matičarom.

- Međunarodno privatno pravo to ne može zamijeniti jer oboje nisu bili u Utahu kada su položili bračne zavjete, već u Duisburgu – napomenuo je sudac.

Nije poznato zašto par se nije vjenčao u Njemačkoj. Oni mogu podnijeti žalbu protiv te odluke Višem upravnom sudu njemačke Savezne zemlje Sjeverna Rajna-Vestfalija.

VIDEO: Plenković najavio: Smanjujemo stopu PDV-a na higijenske uloške i tampone!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije