Neredi u omiljenoj destinaciji

Roditelji u grču nakon divljanja u Ateni: 'Sin ide na maturalac u Grčku, nije mi svejedno'

Atena: Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja
Foto: YIANNIS.PANAGOPOULOS
1/3
10.08.2023.
u 12:16

Neki se naši građani premišljaju o planiranom odmoru u Grčkoj nakon nereda koji su hrvatski huligani izazvali u Ateni

Zbog nereda koje su hrvatski huligani izazvali u Ateni neki se premišljaju o planiranom odmoru u Grčkoj. Dodatnu zebnju među potencijalne putnike unijela je izjava grčkog novinara koji je gostima iz Hrvatske poručio da se "dobro kamufliraju, ne ističu i ne pokazuju odakle su, posebno ako su na odmoru s obitelji".

Grčka je jedna od omiljenih mediteranskih destinacija za naše građane, na grčkim otocima ih trenutačno, procjenjuju domaći turistički profesionalci, ljetuje više stotina, a uključujući individualne putnike, ukupno ih je u toj zemlji možda i tisuću. Zasad nema vijesti da je itko zadnjih dana imao ikakvih neugodnosti, ali strah je neugodan suputnik i nekima se čini da je bolje ne kretati na put nego se na odmoru osjećati nesigurno i strahovati od eventualnog incidenta.

– Planirali smo u rujnu obiteljski, s dvoje djece, automobilom u Grčku, a namjeravali smo posjetiti i Atenu. Sad nema šanse, jednostavno se ne bismo osjećali ugodno... – oprezna je Zagrepčanka, koja je odmah u utorak otkazala rezervaciju. Zabrinuti su i roditelji čija bi djeca uskoro trebala u Grčku na maturalac.

>> VIDEO Uhićeni navijači izvedeni pred tužitelja u Grčkoj

– Sin ide na maturalac u Grčku za tri tjedna, nije mi svejedno nakon svega što se dogodilo i svih ovih napisa... – iskrena je jedna mama. U domaćim putničkim agencijama govore kako otkaza nema, ali ih i ne očekuju. Većina turista iz Hrvatske na grčkim je otocima, poznatima po gostoljubivim domaćinima i vjeruje se da će ti dijelovi Grčke ostati pošteđeni mučne atmosfere iz Atene.

– Da, otoci su ipak druga priča... – kaže i Mislav Veselica iz zagrebačke putničke agencije Integral. – Svaki tjedan cijelog ljeta, pa i sada, imamo putnika u Grčkoj. Dosad nismo primili nijedan poziv da se nekome nešto neugodno dogodilo ili da bi netko otkazao rezervirano putovanja – kaže Veselica.

POVEZANI ČLANCI:

U agenciji Palma Travel, u čijoj organizaciji na grčkim otocima trenutačno ljetuje stotinjak Hrvata, također kažu kako nisu primili nijedan zabrinuti poziv gostiju koji su na odmoru ili se u Grčku spremaju idućih tjedana. Putnički agenti očekuju skoro smirivanje tenzija. Iskustvo ih je naučilo, nebrojeno puta su se osvjedočili, da su emocije prvih dana nakon sličnih nemilih događaja intenzivne, ali se već nakon nekoliko dana stvari normaliziraju.

– Prvih dana može biti i pretjeranih reakcija, što nije čudno. Ali i kolege iz grčkog udruženja putničkih agencija, s kojima sam se čuo, vjeruju da će turizam i ovo nadvladati. Niti su svi Hrvati krivi za tragediju koja se dogodila u Ateni niti su gosti odgovorni i uvjeren sam da će razum prevladati, a situacija će se već za koji dan vratiti u normalu – zaključuje Boris Žgomba, član izvršnog odbora Europske udruge turističkih agencija (ECTAA).

 

 

Ključne riječi

Komentara 9

Avatar pendreck
pendreck
13:11 10.08.2023.

Zato vole vas...malo morgen

ME
medvedgrad
14:32 10.08.2023.

Da ovakvi orjentalni primitivci vole Hrvate, gospodski narod, to bi značilo da nešto s nama nije uredu.

PI
pivodavac
15:45 10.08.2023.

Znaći maturalac po HR izumro, sad odu u GR i nađe se pametnjakovići koji naprave urnebes super.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije