Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Jahta u Rovinju

Rupert Murdoch ponovno odmara u Hrvatskoj?

Rupert Murdoch jahta (1)
Foto: Borna Filić/PIXSELL
1/11
08.06.2013.
u 16:25

Na Murdochovoj je jahti koja može primiti 12 gostiju u luksuznim modernim apartmanima plovio i Leonardo di Caprio

Atraktivna blistava tamnoplava jahta - Vertigo - dugačka gotovo 70 metara zauzela je glavni vezu u rovinjskoj luci Valdibora. Ako je suditi po brodu čiji je vlasnik Rupert Murdoch, slavni medijski magnat australsko-američkog porijekla, ponovno je odabrao Hrvatsku za svoj odmor. Naime, i prošle je godine upravo nekako u lipnju Murdoch boravio u Istri. Obišao je tada Pulu gdje ga se dojmila Arena pa je o njoj dojmove podijelio na svom Twitter profilu. “Fantastičan mali grad s prekrasno očuvanim ruševinama. Vjerojatno najbolje očuvana Arena na svijetu” - napisao je tada.

Kupanje oko Brijuna, a po novine u Fažanu

Brijuni su privukli Murdochovu pažnju pa je viđen u Fažani, i to s rukama punih novina kako odmara u hladovini. Vremešnog gospodina nitko nije povezivao sa slavnim medijskim magnatom pa je uživao u potpunoj anonimnosti. Da ga se dojmio hrvatski Jadran i istarska obala Murdoch je potvrdio komentarom :“Veličanstveno jedrenje i vrlo hladno plivanje u Hrvatskoj”, također na svom Twitter profilu. Nastavio je tada plovidbu prema Poreču, no ondje se nije zaustavio. Vertigo je viđen u daljini, na putu prema međunarodnim vodama.  

Inače, jedrilica-jahta Vertigo, opremljena je poput manjeg hotela tako da gostima koji plove na njoj nije potrebno odlaziti na kopno. Na samoj palubi gotovo da nema traga da na brodu netko boravi jer je dizajnirana tako da se za boravka u luci sve odvija u unutrašnjosti broda. Krajem 2011. godine Murdoch je kupio Vertigo, čije uređenje i dizajn potpisuje slavni britanski dizajner Philippe Briand, koji je dizajnirao i njegovu prvu jahtu Rosehearty.

Među sedam najvećih na svijetu

Super jedrilica izgrađena je na Novom Zelandu a rad je tvrtke Alloy Yacht, koja je izgradila većinu superjahti ovog tipa. Vertigo je sedma na svijetu po veličini među takvima, a njeni interijer - minimalistički ali maksimalno luksuzan potpisao je Christian Liaigre. Inače, sam Vertigo ploveći je salon jer je u kategoriji superjahti s jedrima nagrađena s The World Superyacht Awards nagradom te nagradom za dizajn Showboat Design Award. Vertigo je težak oko 700 tona, pogone ga dva motora od 1.400 konjskih snaga. Jarbol mu je visok 70 metara iznimnih o maritimnih performansi ima nekoliko pomičnih paluba te je predviđena za udoban boravak 12 gostiju u apartmanima, jedra koja se razvijaju preko dva jarbola dosežu 5.330 kvadrata. Zanimljiv je i podatak da je na Vertigu prije dvije godine oko Australije plovio i Leonardo di Caprio. Brod i proda dostupni su za najam kada vlasnik nije na njemu a cijena najma je oko 300.000 $ po tjednu

>>Rupert Murdoch dao ostavku na niz upravljačkih funkcija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije