pripreme za proljetnu ofenzivu

Rusi u zamahu: Njemački Leopardi i britanski Challengeri najveći aduti Ukrajine

13.01.2023.
u 09:20

Spomenimo opet da je Poljska već poslala u Ukrajinu 240 svojih tenkova T-72 sovjetske proizvodnje u zamjenu za to da joj se omogući otkup 116 američkih M1A1 Abramsa iz rezervi marinaca. Time je Poljska postala najveći donator teškog naoružanja Ukrajini, jer osim tenkova donirala je i 18 haubica tipa Krabb.

Komentara 51

PR
prajdali100
09:54 13.01.2023.

Na kraju krajeva rat dobiva motivacija i naravno ekonomija.

Avatar southman
southman
09:49 13.01.2023.

Koliko god Rus bio naviknut "jesti travu" umjesto kruha ako to car zatraži od njega Rusija ne može izdržati dulje od SAD-a i EU. to je i sam Putin priznao forsirajući zadnje akcije makar i po cijenu ogromnih gubitaka sve u cilju zaokruživanja Donbasa prije nego skine gaće tražeći primirje što prije.

DU
Deleted user
09:29 13.01.2023.

Tenkovi su i inače logistička "noćna mora" jer je to vrlo zahtjevno za održavanje i popravljanje - bilo bi uputnije da su se sve države zapadnog svijeta "riješile" preostalih T 72 i njegovih derivata, uklj. M 84 kojeg i mi imamo. Treba 1 godina za školovati posadu za suvremeni zapadni tenk, a na ruske tenkove su oklopne postrojbe Ukrajine već navikle, a i održavanje je već uhodano.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?