Parada u Moskvi

Rusija pokazala vojnu moć, Putin: Mi smo zaustavili fašiste! Hura!

Rusija vojna parada Putin (1)
Reuters/PIXSELL
09.05.2013.
u 14:41

– Naši vojnici branili su slobodu i nezavisnost, štitili domovinu i svojom žrtvom oslobodili Europu i izborili pobjedu – kazao je Putin.

Odabrana publika okupila se blizu zidova Kremlja kako bi gledala tradicionalnu paradu za Dan pobjede na Crvenom trgu u Moskvi, piše Reuters.

Ruski predsjednik Vladimir Putin u kratkom je govoru pozvao da se svi prisjete lekcija iz Drugog svjetskog rata, koji je nazvao "velikim patriotskim ratom" u Rusiji. – Uvijek ćemo se sjećati da je posebno Rusija srušila krvave i arogantne planove nacista koji su pokazivali mržnju prema ljudima. Nismo dopustili fašistima da preuzmu svijet. Naši vojnici branili su slobodu i nezavisnost, štitili domovinu i svojom žrtvom oslobodili Europu te izborili pobjedu – kazao je Putin u govoru koje je prenosila Ruska nacionalna televizija.

– Sretan vam Dan pobjede! Živjela Rusija! Hura! – dodao je Putin. Stotine vojnika "marširale" su Crvenim trgom pokraj mjesta s kojih ih je gledao Putin, ruski premijer Dimitri Medvedev, ruski obrambeni dužnosnici, političari, diplomati, ratni veterani i drugi pozvani gosti. Rusija je pokazala i svoju moćnu vojnu "mehanizaciju", tenkove i teško naoružanje koje su nosači raketa prevozili preko trga. Potom je slijedio prelet borbenih aviona.

Parada za Dan pobjede svake godine održava se 9. svibnja na Crvenom trgu kako bi se obilježila predaja Njemačke Sovjetskom Savezu 1945. godine te se redovito tada pokazuje moć ruske vojske.

>>Putin na pitanja građana odgovarao pet sati i obranio rekord

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije