Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'sve veća uključenost Sjedinjenih Država i zemalja NATO-a'

Rusija prijeti američkim dronovima iznad Crnog mora: Izviđaju i prikupljaju informacije za ciljanje ruskih objekata

Foto: Reuters
1/3
28.06.2024.
u 10:47

"Takvi letovi višestruko povećavaju vjerojatnost incidenata u zračnom prostoru s ruskim zrakoplovima, što povećava rizik od izravnog sukoba između (NATO) saveza i Ruske Federacije", rekao je Belorusov

Ruski ministar obrane Andrej Belousov naredio je Glavnom stožeru vojske da iznese prijedloge o tome kako se brzo nositi s "provokacijama" američkih strateških bespilotnih letjelica koje djeluju iznad Crnog mora, priopćilo je u petak ministarstvo obrane. Ministarstvo je u priopćenju navelo da je primijetilo povećanu aktivnost američkih bespilotnih letjelica u tom području za koje je rečeno da su izviđale i prikupljale informacije za ciljanje zapadnog oružja visoke preciznosti koje Ukrajina koristi za napade na ruske objekte.

"To pokazuje sve veću uključenost Sjedinjenih Država i zemalja NATO-a u sukob u Ukrajini na strani kijevskog režima", priopćilo je ministarstvo obrane. "Takvi letovi višestruko povećavaju vjerojatnost incidenata u zračnom prostoru s ruskim zrakoplovima, što povećava rizik od izravnog sukoba između (NATO) saveza i Ruske Federacije."

Rečeno je da će zemlje NATO-a biti odgovorne za sve takve incidente. U izjavi se ne spominje Krim, crnomorska ukrajinska regija koju je Moskva anektirala 2014. Ali ruske vojne objekte na Krimu više puta su gađale ukrajinske snage, uključujući zapadnim projektilima.

POVEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Golema rupa progutala nogometno igralište: 'Izgleda kao da je eksplodirala bomba'

Ključne riječi

Komentara 3

SE
Serengeti
19:29 28.06.2024.

Ostanemo li u NATO-u, za par godina naša djeca će ići ratovati u Ukrajinu, a za desetak godina na Tajvan.

LE
lenger
16:18 29.06.2024.

A šta ruski brodovi rade u nizozemskim i norveškim vodama, a da ne spominjem 20 km od Floride?

DZ
Dzasmin
15:03 28.06.2024.

Rusija proziv NATO? Ha ha ha....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije