'neopravdan potez'

Rusija protjerala 40 njemačkih diplomata

Russian President Vladimir Putin meets with German Chancellor Olaf Scholz in Moscow
Foto: SPUTNIK/REUTERS
1/3
25.04.2022.
u 17:00

Taj broj odgovara trećini njemačkog diplomatskog kora u Rusiji

Rusko ministarstvo vanjskih poslova objavilo je u ponedjeljak da je proglasilo 40 njemačkih diplomata nepoželjnima, u znak odmazde nakon što je Berlin protjerao jednak broj ruskih diplomata.

Njemačka je 4. travnja proglasila "značajan broj" dužnosnika ruskog veleposlanstva u Berlinu "nepoželjnima", objavilo je njemačko ministarstvo vanjskih poslova. Prosvjedno pismo zbog neprijateljske politike Berlina i protjerivanja 40 ruskih diplomata početkom travnja predano je njemačkom veleposlanstvu u Moskvi u ponedjeljak, po ruskom ministarstvu.

Po podacima s kojima raspolaže dpa, taj broj odgovara oko trećini njemačkog diplomatskog kora u Rusiji. Njemačko ministarstvo vanjskih poslova ocijenilo je da je potez Moskve "neopravdan".

VIDEO Miro Kovač: Nikakve sankcije neće zaustaviti Rusiju, Zapad je napravio veliku pogrešku

Komentara 1

Avatar Cohen
Cohen
17:29 25.04.2022.

Dvostruki standardi. Poklopit se ušima i ne komentirat!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije