Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 18
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napetost na vrhu

Rusija upozorava: 'Američka pomoć Ukrajini je put prema fijasku poput Vijetnama ili Afganistana'

FILE PHOTO: The Freedom of Russia Legion fights in the Donetsk region of Ukraine
Foto: STRINGER/REUTERS
1/6
21.04.2024.
u 15:39

Rusija je u nedjelju poručila da potpora američkih zastupnika novoj pomoći za Ukrajinu u iznosu od 60,84 milijardi američkih dolara pokazuje da Washington tone dublje u hibridni rat protiv Moskve koji će završiti poniženjem kao u Vijetnamu ili Afganistanu.

Glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova rekla je da je jasno da SAD želi da se Ukrajina "bori do posljednjeg Ukrajinca" uključujući napadima na ruski suvereni teritorij i civile. "Sve dublje i dublje miješanje Washingtona u hibridni rat protiv Rusije pretvorit će se u glasan i ponižavajući fijasko za SAD poput Vijetnama ili Afganistana", rekla je Zaharova. 

Rusija će "bezuvjetno i odlučno odgovoriti" na američku odluku da se više uključi u ukrajinski rat, dodala je. Zamjenik ruskog veleposlanika pri UN-u Dmitrij Poljanski poručio je u nedjelju da se "nema što slaviti". Napisao je da će se rat nastaviti i da će "više novca završiti u nečijim džepovima, više oružja biti ukradeno i deseci tisuća Ukrajinaca završiti u mašini za mljevenje mesa". Dodao je da je poraz Ukrajine "neizbježan".

VEZANI ČLANCI:

VIDEO: Ukrajincima pomoć iz SAD-a zadnja je slamka spasa: 'Rusi su uništili naše najdragocjenije avione!'

Ključne riječi

Komentara 14

Avatar Behemot
Behemot
19:45 21.04.2024.

Od 2. svjetskog rata do danas Amerikanci su sudjelovali u 57 sukoba i ratova od kojih su samo 1 (riječima jedan) dobili i to onaj u Grenadi. A kako stvari stoje niti rat u Ukrajini im neće poboljšati statistiku.

Avatar Striborski
Striborski
08:40 22.04.2024.

Blackrock mora zaraditi još nekoliko desetina milijardi US$ prije nego što predstava bude gotova. To plaćaju životima i teritorijem Ukrajinci, a Blackrocku je to tek usputna šteta. Ukrajina, tj. ono što će ubuduće činiti Ukrajinu morat će ''rasprodati'' i ono malo resursa što im je ostalo i još otplaćivati ''kredite''. Postat će podstanari u vlastitoj zemlji. Zelenski će u svoje vile diljem Europe i svijeta, a Amerika će postaviti stečajnog upravitelja.

SE
Serengeti
19:23 21.04.2024.

Apologeti američkog režima su mogli prodavati "maglu" na početku rata, ali sa krahom ukrajinske protuofenzive svima je jasno da Ukrajina ne može pobijediti Rusiju. Da su Ukrajinci prihvatili sporazum koji je dogovorio bivši Izraelski premijer Naftali Benet odmah na početku rata, sada bi Ukrajina bila cjelovita, a o statusu Krima bi se razgovaralo idućih 15 godina. Što kasnije Ukrajinci krenu u pregovore to će im manje teritorija ostati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije