tragedija

S Hitne je poslao kući, a drugi dan umrla u bolnici!

umrla (1)
Nikola Cutuk/PIXSELL
22.07.2013.
u 16:54

Našu majku Ankicu liječili su od išijasa, a imala je teški meningitis, kaže Ivica

Prema procjeni liječnika hitne službe, 64-godišnja Ankica Cvetnić iz Komareva nije bila za bolnicu, a samo dan kasnije umrla je od meningitisa. Ožalošćeni sinovi Ivica i Zdenko te kći Snježana u šoku su, prepuni pitanja zbog smrti majke koja nikada nije bolovala već je svakodnevno okopavala svoj vrt.

Četiri puta je dovozili

– Prošle subote požalila se na bol u kuku. Nije mogla hodati pa sam je odveo na staru Hitnu, od kuda su je poslali na interni odjel Opće bolnice dr. Ivo Pedišić, gdje su rekli da je sve u redu. Primila je analgetike u injekciji, no idućeg dana ponovno je završila na hitnoj. Pregledali su je, rekli da je išijas i dali novu injekciju. Dobila je tablete i uputnicu za neurologiju, gdje je po uputi trebala otići tek kad joj se smiri stanje- kaže Ivica Cvetnić. Međutim, njegovoj majci stanje se jako pogoršalo u utorak, teško je pričala, pogled joj se zamutio te je prestala jesti i piti.

– Zvao sam hitnu, ali rekli su mi da je ne dovodim, jer je već primila injekcije. U četvrtak njezino je stanje već bilo tragično pa smo je na rukama unijeli u auto i odvezli ponovno na hitnu. Majka nije mogla micati ni ruke ni noge, a glava joj je padala. Tražili smo da je se premjesti u bolnicu, no dr. Željko Borovina je nije ni pregledao već konstatirao da ima uputnicu za neurologa, da ode kad se stanje stabilizira i dodao “kolika bi bolnica trebala biti kad bi svatko tko dođe na hitnu u nju bio poslan”- tvrdi sin Ivica. Nisu imali druge nego vratiti je kući, a idućeg dana ponovno su došli na hitnu, pri čemu je drugi liječnik Ankicu Cvetnić odmah poslao za bolnicu. Na zaraznom odjelu ustanovljen joj je teški gnojni meningitis, nakon čega je tijekom noći umrla.

Ravnatelj najavio mjere

– Bila je zdrava. Kako je moguće da joj je liječen išijas, a umrla je od meningitisa?- pitaju braća Zdenko i Ivica koji će danas pokopati svoju majku. Odgovor su jučer otišli potražiti na Zavod za hitnu medicinu, čiji nam je ravnatelj Mesud Peco rekao da prvo mora ustanoviti što se dogodilo te da dr. Željko Borovina ne može dati izjavu, ali obitelji je obećano da će provesti istragu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije