Saborska rasprava

Sanader nije tražio riječ u Saboru i dugo je razgovarao s Rončevićem

Rončević
Boris Sčitar/PIXSELL
08.12.2010.
u 14:20

Nakon dva tjedna izbivanja iz Hrvatske zbog predavanja u Americi pojavio se nezavisni zastupnik Sanader

Poslije dva tjedna izbivanja iz Hrvatske, zbog predavanja na Sveučilištu Columbia u Americi, u Saboru se u srijedu opet “ukazao” i nezavisni zastupnik Sanader. No rasprava o dodatnom slanju naših vojnika u Afganistan nije ga potaknula da možda i progovori za govornicom. Uostalom, nije to učinio ni jednom od 22. listopada, kada je i prisegnuo za zastupnika.

Nakon što je odsjedio neko vrijeme u sabornici, Sanader se oko 13 sati uputio na ručak u restoran za zastupnike i njihove goste s Furijem Radinom i zadržao se više od sat i pol. Jer nakon što ga je Radin napustio, prišao mu je bivši ministar obrane Berislav Rončević s kojim se potom zadržao u dužem razgovoru.

Kako je Rončević netom nepravomoćno osuđen u aferi kamioni, tema im sigurno nije nedostajalo. Sanader je imao o čemu razgovarati i u velikoj vijećnici sa svojim prijateljima, hadezeovcima Rošinom i Zubovićem, no s Biankom Matković, svojom bliskom suradnicom, progovorio nije.

Očito su izbjegavali situacije iz kojih bi se dalo iščitati da “zasjeda neformalni klub”. Naime, uz Rošina i Zubovića upravo je B. Matković najčešće spominjan Sanaderov spavač u HDZ-u. B. Matković, koja je među prvima stigla na posao u sabornicu, srdačno se pozdravila upravo s Rošinom, ali i s HDZ-ovim Krunoslavom Markovinovićem te odmah počela proučavati zakone i materijale za sjednicu.

Kavu je popila sa Zubovićem i Božicom Šolić. No ni ona dosad nije govorila. Zato je to učinio nepravomoćno osuđeni Rončević.

Bivši ministar obrane replicirao je Arsenu Bauku (SDP) koji je rekao da je SDP bio protiv slanja vojnika u Irak.

– To nije točno. U lipnju ili srpnju 2003. na zatvorenoj sjednici Vlada donosi zaključak kojim zadužuje MORH da pripremi postrojbe za Irak. Jedini koji se tome usprotivio, bez obzira na to kakvo je moje mišljenje o tom gospodinu, tadašnji je predsjednik Mesić – podsjetio je Rončević.

Komentara 14

OB
-obrisani-
18:53 08.12.2010.

Inaće : Ja sam protiv da svoje dijete šaljem u rat u tamo neku idimidođimi zemlju

DU
Deleted user
15:45 08.12.2010.

I ovo je izvjestaj iz Sabora eminetne novinarke, bar ona tako misli o sebi, ovo je smece od clanka, fujjj!!!

Avatar punkufer
punkufer
16:37 08.12.2010.

Mda... Mesić se tome suprostavljao zbog djetinjastog tjeranja inata Amerikancima, a ne zbog principa ili straha za naše vojnike.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije