Ministar Medved:

'Šator je posljedica niza neriješenih problema, poduzet ću sve da ih što prije počnemo riješavati'

Tomo Medved
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/5
21.03.2016.
u 21:00

Na upit ima li šator i dalje smisla s obzirom da se protiv njega kao ministra nitko ne budi, Medved je odgovorio da će o tome odlučiti sami branitelji koji ispred ministarstva prosvjeduju već 560 dana

Nakon što je Sabor službeno potvrdio imenovanje novog ministra branitelja, novoizabrani ministar Tomo Medved bez velike pompe preuzeo je dužnost nakon čega se uputio u posjet braniteljima u Savskoj 66.

Gostujući u večerašnjem Dnevniku Nove TV Medved se osvrnuo na stanje u resornom ministarstvu na čijem se čelu nalazi te prokomentirao situaciju s braniteljima koji već 560 dana prosvjeduju ispred ministarstva.

-Šator je posljedica niza neriješenih problema. Ja ću sutra ću na radnom sastanku s predstavnicima braniteljskih udruga pokrenuti priču rješavanja svih tih problema i dakako, nakon što započnemo rješavanje svih tih otvorenih pitanja da ćemo spomenuti i priču prosvjeda, odnosno šatora u Savskoj- najavio je ministar.

Na upit ima li šator i dalje smisla s obzirom da se protiv njega kao ministra nitko ne budi, Medved je odgovorio da će o tome odlučiti sami branitelji.

-Ja ću kao ministar poduzeti sve da što prije započnemo rješavati otvorene probleme, a svakako da će nakon toga na red doći i razgovori o šatoru- još je jednom naglasio ministar branitelja i pojasnio zakonske promjene koje namjerava provesti. 

-Kao prvo, želim naglasiti, jedinstveni zakon koji će ujediniti i statusna i materijalna prava hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata. Druga mjera je svakako mirovinski zakon koji razdvaja mirovine i koji je stvorio nesigurnost među populacijom hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata- objasnio je Medved. Dodao je i da u odnosu na potrošena financijska sredstva u protekloj godini, ove godine imaju otprilike 35 milijuna kuna više.

-Tijekom konzultacija sa ministrom financija dobio sam garanciju da ukoliko bi, kroz razne mjere ministarstva hrvatskih branitelja, bilo potrebno osigurati još dodatna sredstva da imam tu garanciju. Stoga, imamo pretpostavku za normalan rad ministarstva hrvatskih branitelja- kazao je Medved.

Upitan hoće li zatražiti reviziju ministarstva zbog navodnih nepravilnosti u radu ministarstva branitelja, novoizabrani ministar odgovorio je da državna revizija već provodi postupak u okviru rada ministarstva te da on čeka njihov nalaz.

>>Tomo Medved posjetio branitelje u Savskoj, dužnost preuzeo gotovo u tišini

>>Sabor potvrdio: Tomo Medved je novi ministar branitelja!

Komentara 25

TU
TU
03:28 22.03.2016.

Pardon zaboravio sam reć da sam bio i jesam branitelj zbog Hrvatske i svoje obitelji, a ne zbog novaca. Tako da prije, sada i u buduće svoje probleme rješavam sam.

TU
TU
03:24 22.03.2016.

Ako postoji niz, dakle dva ili više problema. A što onda ne kažete javno bar prva dva problema? Baš me zanimaju ti problemi branitelja, jer i ja sam branitelj i jedini mi je problem ministarstvo branitelja kojeg netreba.

KN
knezevic3d
09:25 22.03.2016.

znate sta ce on rijesit....jedno veliki NISTA......imaju oni sve sto im treba neki i previse......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije