Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oštra poruka

Sberbank Vladi: Ako ste preuzeli odgovornost za Agrokor, preuzmite i dugove

German Gref
Foto: Reuters/PIXSELL
1/2
26.05.2017.
u 19:40

Direktor German Gref novinarima je u Moskvi rekao da suradnja s Vladom dosad nije bila jednostavna

Sberbank neće pružati nove financije za Agrokor dok se ne postigne dogovor s Vladom, rekao je direktor te ruske banke, jedne od najvećih Agrokorovih kreditora, German Gref. Kako prenosi Reuters, Gref je novinarima u Moskvi rekao da suradnja s Vladom dosad nije bila jednostavna.

- Ne biste trebali donijeti zakon koji kreditorima post factom oduzima prava - rekao je Gref.

Dodao je da Sberbank planira idući tjedan održati razgovore s Vladom. na pitanje o mogućnosti pravnog postupka protiv Vlade, Gref je odgovorio da ne bi htio takvo što.

- Spasi nas Bože od nečeg takvog. Ali danas smo održali pregovore s glavnim kreditorima. Svi su zbunjeni - rekao je Gref.

- Ako je Vlada preuzela odgovornost za vođenje tvrtke, onda bi trebali preuzeti odgovornost i za njezine dugove. Neka daju suvereno jamstvo za te dugove. Ako nisu spremni za to, to znači da bi se trebali vratiti na normalnu tržišnu praksu - rekao je Gref.

Komentara 58

MA
marijaqwer
21:07 26.05.2017.

Preuzimanjem upravljanja Agrokorom pravno podrazumjeva i preuzimanje dugova. To je lako utuživo na svim sudovima. Kada stigne takva presuda dug ćemo vraćati mi , a ne Plenković i Marić.

JO
John80
21:14 26.05.2017.

Kolaps rodjackog kapitalizma u tijeku. Lex stvari obično efikasno rješavaju strani sudovi.

CH
Challenger
22:22 26.05.2017.

Sad nek dug Agrokora plačaju samo HDZ-ovci i oni koji su ih birali!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije