Puštena snimka

Selenin ubojica Mišić bez emocija gledao snimku krvavog tijela

Edi Mišić (1)
Foto: Ivana Ivanović/PIXSELL
1/5
10.06.2013.
u 10:34

Najemotivniji dio prvog dijela suđenja bilo je prikazivanje jednosatne snimke iz policijske potrage za Selenom te s očevida nakon pronalaska tijela od 23. do 26. kolovoza 2012.

Pod predsjedanjem suca Vladimira Živaljića u splitskom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Ediju Mišiću za teško ubojstvo meksičke turistice Selene Margarit Graciano Macedo (31) prošlog ljeta na Marjanu. Na suđenje je u pratnji meksičkog počasnog konzula Marina Bosotine stigao i Selenin brat Emmanuel.

U uvodu su sudac Živaljić i zamjenica državnog odvjetnika Julijana Stipišić predočili dokazni materijal koji je izuzet tijekom kriminalističke obrade i očevida, ali i vještačenje neurologinje dr. Marine Titlić kojim je utvrđeno da ciste koje su otkrivene na Mišićevu mozgu nisu utjecale na Mišićevu ubrojivost. Zbog čekanja tog vještačenja suđenje je i bilo odgođeno čim je počelo 8. svibnja. Među predmetima koji su nađeni na mjestu zločina podno marjanskog vrha Telegrin i u Mišićevu stanu su ruksak s okrvavljenim predmetima poput dresa nogometnog kluba Milan s natpisom REK_I na leđima, nož kojim je Selena ubijena i odgovarajući komplet iz Mišićeva stana, fotoaparati, crna ljepljiva vrpca i drugo. Pokazana je i cijela Mišićeva kolekcija Milanovih dresova, od onih s imenima Ronaldinha, Robinha, Thiaga Silve ili Ibrahimovića, pa do primjeraka na kojima piše Edi i Mišić.

Prikazana jednosatna snimka s očevida

Ipak, najemotivniji dio prvog dijela suđenja bilo je prikazivanje jednosatne snimke iz policijske potrage za Selenom te s očevida nakon pronalaska tijela od 23. do 26. kolovoza 2012. Pokazana su mjesta na kojima su nađeni dijelovi Selenine odjeće te ubojičine naprtnjače s okrvavljenim ručnikom, dresom, nožem i žrtvinim fotoaparatima. Sve do trenutka u kojem se na ekranu u velikoj sudnici pojavilo beživotno Selenino tijelo, njezin se brat nekako držao, no tada je spustio glavu, pokrio lice rukama, očito ne mogavši gledati izmrcvareno sestrino tijelo, skoro sasvim razgolićeno. Donji dio kupaćeg kostima bio joj je skinut i odbačen sa strane, a gornji je bio djelomično maknut. Ruke su joj bile zalijepljene crnom vrpcom, a vidljiva je bila velika rana na vratu koju joj je ubojica zadao.

S druge strane, optuženi Mišić je netremice, bez ijedne pokazane emocije, odgledao snimku, jedino se u jednom trenutku nagnuo prema naprijed, ali ne mičući pogled s ekrana. Tijelo je, inače, bilo vrlo pažljivo skriveno u jednom od udubljenja tristotinjak metara od spomenika pioniru splitskog planinarstva Umbertu Girometti, pritisnuto odvaljenom žičanom ogradom, a onda još i zemljom, borovim iglicama, granama i kamenjem. Neobično je da je ubojica ostale predmete poput Seleninih japanki i kape te ruksaka s očitim dokazima ubojstva ostavio na vidjelu na zemlji ili obližnjem suhozidu.

Premda je bilo planirano, na ovom dijelu suđenja kao svjedok neće doći patologinja dr. Marija Definis Gojanović, koja se ispričala službenim putem u inozemstvo.

>>Selenin brat: Teško je naći se oči u oči s ubojicom člana obitelji

>>'Ako je moj sin ubio Selenu, to je bilo u trenutku pomračenog uma'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije