Nemaran posao

Serviser je "zaboravio" otvoriti sigurnosne ventile

'08.11.2010. Gornji Mihaljevec, Kuca obitelji Posel u kojoj je u subotu eksplodirala pec centralnog grijanja. U eksploziji su ozlijedjene tri osobe Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
08.11.2010.
u 17:40

– Nek ovaj događaj bude opomena svim majstorima da obave posao do kraja i da se ne žure – kaže Posel

– Nek ovaj događaj bude opomena svim majstorima da obave posao do kraja i da se nikamo ne žure. Ne može se istovremeno raditi na desetak mjesta jer se tada događaju nesreće - kaže Dušan Posel (61), vlasnik kuće u Gornjem Mihaljevcu, u kojoj je nakon eksplozije peći u subotu oko 16 sati teško ozlijeđena njegova supruga (58).

Prema policijskom izvještaju, u kotlovnici kuće zbog zatvorenih polaznih i povratnih ventila na sanitarnoj i grijaćoj instalaciji za vodu pregrijala se peć za centralno grijanje, na kruta goriva, i eksplodirala. Ventile je toga dana zatvorene ostavio 36-godišnji serviser iz Prhovca.

- Moja supruga bila je u dvorištu kad je začula neobičan zvuk, poput pištanja. Nikome nije ništa rekla i otišla je sama pogledati što je. U kotlovnici je shvatila da peć ne radi dobro pa je pozvala kćer i zeta. Tada je peć eksplodirala - kaže D. Posel, poznati čakovečki poduzetnik, vlasnik mjenjačnice Lotus. Na mjesto događaja izišli su pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Čakovec i DVD-a Gornji Mihaljevec, a na očevidu je bio i protupožarni inspektor Policijske uprave međimurske. Vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu Čakovec prevezena je Poselova supruga, kojoj su utvrđene teške tjelesne ozljede, opasne za život. Prevezena je na daljnje liječenje u Zagreb. Privatnim vozilom u čakovečku bolnicu prevezeni su njegova kći (28) i zet (32), koji su lakše ozlijeđeni. Utvrđuje se odgovornost servisera.

– Da su sigurnosni ventili bili ispravni, ne bi došlo do pritiska i ništa se ne bi dogodilo. Da je supruga u kotlovnicu ušla samo minutu poslije, nastala bi samo materijalna šteta. Policija neka utvrdi tko je kriv, a supruga će majstoru reći što ga ide – kaže Posel. Peć za centralno grijanje je, veli, nova i instalirana je prije dva tjedna.

U Međimurju su se proteklih dana dogodila i dva požara, bez ozlijeđenih, no s velikom materijalnom štetom. U Dunajskoj ulici u Sv. Martinu na Muri izbio je noću požar na drvenom objektu seoskog turizma koji se koristi kao sanitarni čvor. Požar, koji su ugasili DVD Sveti Martin na Muri i JVP Čakovec, vjerojatno je izbio zbog kvara na električnim instalacijama. Šteta je oko 70.000 kuna, a imovina nije osigurana.

U Čakovcu, na željezničkoj postaji Buzovec, u subotu u 19.17 sati zapalila se lokomotiva teretnog vlaka broj 47707 na relaciji Kotoriba – Čakovec. Strojovođa je uspio dovesti vlak na glavni kolodvor, gdje su požar lokalizirali pripadnici JVP Čakovec.

- Očevidom, u nazočnosti inspektora zaštite od požara i službenih osoba HŽ-a, utvrđeno je da je uzrok požara tinjanje filtra zraka zbog nakupljanja prašine na filtru kod turbine. Šteta se još utvrđuje - kaže glasnovornik PU međimurske Krunoslav Gosarić.

 

Ključne riječi

Komentara 2

NI
Ninach
00:30 09.11.2010.

Zatvoriti sigurnosne ventile? Kak se to zatvara!? Ako su sigurnosni onda i nemaju šansu da se zatvore.

MR
mrkimr
06:24 09.11.2010.

tako je kako s može sigurnosni ventil zatvoriti gluposti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije