VELIKA POLICIJSKA AKCIJA

Šest osoba uhićeno u BiH: Među njima Armin Ćulum, bivši boksač i osnivač skupine 'United Tribuns'

Sarajevo: Policija na željezničkoj postaji
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija
09.10.2024.
u 11:21

Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH

Šest osoba uhićeno je u velikoj policijskoj akciji u Bosni i Hercegovini usmjerenoj protiv organiziranog kriminala, potvrdili su u srijedu iz uprave policije MUP-a Federacije BiH. Operativna akcija pod kodnim nazivom "Geko", provedena pod nadzorom Tužiteljstva BiH i uz sudjelovanje Obavještajno-sigurnosne agencije BiH (OSA), započela je u utorak kad su prva uhićenja provedena u Ljubuškom da bi se nastavila u srijedu na području Sanskog Mosta.

Identitet privedenih policija nije potvrdila, ali lokalni mediji navode kako je u Ljubuškom uhićen Armin Ćulum čijeg je brata Nermina 2022. godine privela policija u Hrvatskoj na temelju tjeralice iz Švicarske zbog trgovine ljudima i međunarodne prostitucije. Obojica su među osnivačima i pripadnicima motorističke skupine pod nazivom "United Tribuns".

Braću Ćulum Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) proglasila je osobama koje su prijetnja nacionalnoj sigurnosti, a u dokumentima Službe za zaštitu ustavnog poretka i borbu protiv terorizma njemačke pokrajine Bavarske još iz 2014. godine ta je organizacija nakon islamističkih radikala selefija i neonacista označena trećom najvećom sigurnosnom prijetnjom.

"United Tribuns" osnovao je upravo Armin Ćulum zvani Boki, bivši boksač. Rođen je u Prijedoru u BiH, a tijekom rata je izbjegao u Njemačku. Članove "United Tribunsa", prema navodima medija, policija u Njemačkoj, ali i Austriji, povezivala je i s organiziranom prostitucijom. Armin Ćulum navodno je do 2009. vodio bordele u Austriji, ali je nakon velike policijske racije pobjegao u BiH. Od tada je vodio "United Tribuns" u BiH zajedno s bratom.

GALERIJA Snajperisti, dronovi, mornarica... Pogledajte kako se osigurava Dubrovnik kada u njega stiže Zelenski
Sarajevo: Policija na željezničkoj postaji
1/15

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije