Italija

Silvio Berlusconi: Komunisti se ne peru

Berlusconi
11.05.2011.
u 13:33

– Identitet ljevice je u mržnji, oni siju mržnju i pesimizam. Oni su u politiku unijeli ozračje građanskog rata – optužuje Berlusconi oporbeni lijevi centar

RIM – Talijanski premijer Silvio Berlusconi napada ljevicu i tužiteljstvo. U završnoj fazi predizborne kampanje za administrativne izbore u 1344 općine, a glasovat će se 15. i 16. svibnja i za gradonačelnike nekih velikih gradova kao što su Milano, Napulj, Torino i Bologna, Berlusconi je oštriji u napadu na oporbeni lijevi centar. Zapravo, ako njegova stranka izgubi, posebno gradonačelnika Milana, onda bi mogla pasti i njegova vlada. Berlusconijev koalicijski saveznik, Sjeverna liga čelnika Umberta Bossija, zaprijetio je i krizom vlade ako sadašnja gradonačelnica Letizia Moratti ne bude ponovno izabrana na čelo Milana. Zbog toga je Berlusconi agresivniji nego ikada prema ljevici, a posebno prema tužiteljima koji su pokrenuli tri procesa protiv njega.

– Tužitelji su bolest demokracije, skladište za otpad – kazao je Berlusconi. A nije bio blaži ni prema ljevici.

– Identitet ljevice je u mržnji, oni siju mržnju i pesimizam. Oni su u politiku unijeli ozračje građanskog rata – optužuje Berlusconi. No, i do sada je na sličan način „pljuvao“ ljevicu, ali sada je dodao još jedan slikovit izraz kazavši da se političari ljevice „malo peru“.

– Čelnici ljevice uvijek su puni gorčine (upotrijebio je izraz incazzati, što bi u doslovnom prijevodu značilo naku..eni) jer ujutro vide svoje lice u zrcalu – rekao je Berlusconi i dodao kako se oni „zapravo peru jako malo“.

– Primorani su doći u Parlament i onda moraju otići u zahod i tu se briju, ali se ne peru – detaljnije je opisao Berlusconi život svojih političkih protivnika.

Čelnik oporbene Demokratske stranke (bivše KP) Pierluigi Bersani kratko je odgovorio da su političari ljevice ozbiljni ljudi, a Berlusconi “bunca”.

Berlusconi je kazao da treba promijeniti i suce Ustavnog suda, jer prečesto njegove zakone proglašavaju neustavnima, te kako treba smanjiti ovlasti predsjedniku Republike, a povećati one predsjednika vlade.

Berlusconi pokušava administrativne izbore pretvoriti u neki referendum protiv sudstva i predsjednika Republike, koji također koči provedbu zakona koje je donio Parlament glasovima desnog centra, a kojima brani sebe od optužbi. 

Talijanski predsjednik Giorgio Napolitano danas je poručio da politička borba ne smije postati neprekidan rat te pozvao na obostrano poštovanje političkih strana.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar trunchbull
trunchbull
14:00 11.05.2011.

Marš! Skorojeviću jedan!

OB
-obrisani-
14:29 11.05.2011.

Vjera im ne dozvoljava da se peru... hahaha

OB
-obrisani-
15:34 11.05.2011.

Wikica će poludjeti kad pročita što je Berlusconi napisao o komunistima... Hahah Ima tu dosta istine.... hahah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije