SALMONELA I ESCHERICHIA COLI

Širi se zaraza u lošinjskom hotelu: Izvor nije poznat, oko 30 djece imalo tegobe

Panorama grada i otoka Malog Lošinja
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
09.08.2024.
u 21:47

Na teren su izašli epidemiolozi i Sanitarna inspekcija

U poznatom hotelu na Malom Lošinju širi se zaraza. Kod desetak djece potvrđeni su salmonela i Escherichia coli, a na prijeme bolnica stiglo je 30-ak djece i dio nalaza još se čeka. Nitko od zaraženih, kako navodi RTL Danas, nije zadržan u bolnici. Iz hotela Vespera kažu kako su poduzeli sve mjere za očuvanje zdravlja, a izvor zaraze još uvijek nije poznat. 

"Do sad, ono što imamo u kontaktu s kolegama iz ostalih županija, je 30-ak ljudi koji su imali tegobe. Pretpostavljamo da je i veći broj", kazala je Andrea Petaros Šuran iz odjela za epidemiologiju NZJZ-a Primorsko-goranske županije. Naime, na teren su izašli epidemiolozi i Sanitarna inspekcija.

"S obzirom na to da protekom vremena raste vjerojatnost dokaza uzročnika, veći je broj detektiranih slučajeva što salmonele, što Escherichije coli potvrđeno u stolici od neke zaprimljene djece", istaknuo je Zoran Barušić, zamjenik ravnateljice Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević.

 

GALERIJA Jeste li ih posjetili? Ovo je 10 najboljih povijesnih znamenitosti na hrvatskoj obali!
Panorama grada i otoka Malog Lošinja
1/12
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije