BUDUĆI KANCELAR: 'TO JE APSURD'

Sjevernoafrikanci siju paniku u Njemačkoj: Buknuo broj seksualnih zločina Tunižana i Marokanaca, a ne mogu ih deportirati

Letzte Generation activists protest at German airports
JANA RODENBUSCH/REUTERS
27.07.2024.
u 19:11

Njemačka se suočava s eksplozijom nasilja Marokanaca i Tunižana, a vlada kriminalce ne deportira u matične zemlje

Njemačka se suočava s eksplozijom nasilja migranata iz Sjeverne Afrike, a vlada problem koji iz godine u godinu postaje sve veći gura pod tepih, upozoravaju njemački mediji. Riječ je o nasilju koje su počinili Sjevernoafrikanci, Tunižani i Marokanci. Brojke su svake godine sve alarmantnije, upozorava Bild koji je ekskluzivno objavio podatke Saveznog kriminalističkog ureda.

Broj slučajeva seksualnih zločina koje su počinili Tunižani porastao je za 165 posto u 2023. u odnosu na pretkoronsku 2019. godinu. U istom razdoblju, broj seksualnih zločina Marokanaca porastao je za 65 posto. U nasilnim zločinima, uključujući ubojstva i tjelesne ozljede koje su rezultirale smrću, statistika pokazuje porast od 110 posto među Tunižanima i 67 posto među Marokancima. Napadi na policajce također su u velikom porastu. Znatno je porastao i broj krađa: među Marokancima je taj broj skočio s 2900 na 5501 slučaj, a među Tunižanima za 176 posto na 3881 slučaj.

Iako zločini koje su počinili Sjevernoafrikanci u Njemačkoj strelovito rastu, Marokanci i Tunižani ne mogu biti deportirani jer njihove matične zemlje nisu klasificirane kao sigurne zemlje podrijetla od strane njemačke vlade okupljene u Semafor-koaliciju socijaldemokratskog SDP-a, liberalnog FDP-a i stranke Zeleni. Deportacijama u Maroko i Tunis najviše se protive Zeleni. Tako da su jedine brojke koje se smanjuju one o deportacijama, piše Bild. U 2019. godine 319 osoba deportirano je u Tunis, a 696 osoba u Maroko. U 2023. ti su brojevi pali na 273 Tunižana i 272 Marokanca – unatoč porastu kriminala i sve većem broju ljudi iz tih zemalja koji dolaze u Njemačku.

Za čelnika oporbene Kršćansko-demokratske unije (CDU) Friedricha Merza, koji je favorit za sljedećeg kancelara, to je apsurd. – Ove zemlje moraju biti priznate kao sigurne zemlje podrijetla kako bismo tamo mogli odmah vratiti takve ljude – kazao je Merz za Bild. Statistike o rastu kriminaliteta koji su počinili migranti iz sjeverne Afrike idu u korist krajnje desne i antimigrantske stranke Alternativa za Njemačku (AfD).

GALERIJA Na ulicama Pariza 45.000 policajaca, 10.000 vojnika

Letzte Generation activists protest at German airports
1/11
Ključne riječi

Komentara 113

Avatar MrM
MrM
18:21 27.07.2024.

Motiv te skupine migranata je u glavnon biti na socijalnoj pomoći, ponižavati domicilno kršćansko stanovništvo , pogotovo žene, i tražiti od društva gdje su gosti da se njima prilagodi.

Avatar NasaPosla
NasaPosla
18:43 27.07.2024.

A kod nas se cijela ljevica uznemirila, zbog ono malo molitelja.

EJ
ejStef
18:24 27.07.2024.

Vjerojatno nije sada buknuo, nego se samo o tome sada počelo pisati...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije