50 KM OD SKOPJA

Sjevernu Makedoniju pogodio još jedan snažan potres: Nema prijavljenih žrtava

Potres u Novoj Makedoniji
EMSC
11.11.2020.
u 16:20

Epicentar prvog potresa bio je blizu mjesta Vrutok, na dubini od deset kilometara

Potres jačine 5,2 po Richteru pogodio je jutros nešto prije pet sati Sjevernu Makedoniju, a osjetio se i u Crnoj Gori, Srbiji, na Kosovu, u Grčkoj, Albaniji i Bugarskoj. Nakon prvog potresa, oko 15.30 sati zatresao je još jedan jačine 4,9 po Richteru. 

Epicentar prvog potresa bio je blizu mjesta Vrutok, na dubini od deset kilometara, 50 kilometara jugozapadno od Skopja, javlja agencija MIA. Potres se najjače osjetio u obližnjem Gostivaru i Mavrovu, nešto slabijeg intenziteta bio je u Tetovu, Skopju, Bitoli i Prilepu.

Zasad nema prijavljenih žrtava, a nije poznato ni ima li štete.

Epicentar drugog potresa bio je na dubini od 10 kilometara. Stanovnici Sjeverne Makedonije opisali su da je trajao između 10 i 20 sekundi te kako je bio vrlo jak, jednako kao i prvi potres jače magnitude. 

Podsjetimo, prije deset dana jaki potres pogodio je grčki otok Samos, jačine 7 stupnjeva po Richteru. Podrhtavanje koje je trajalo dugo osjetilo se sve do Istanbula, a najviše je pogođen grad Izmir gdje je poginulo više od 100 ljudi.

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar TvojUjko
TvojUjko
16:44 11.11.2020.

Za Hrvate je samo Makedonija, Sjeberna je samo za Grčku

Avatar manjejeviše
manjejeviše
09:19 11.11.2020.

Balkan se opasno trese !

DU
Deleted user
09:14 11.11.2020.

Čekam seizmologa Kuk-a da kaže kako to nema veze jedno sa drugim pa makar se te ploče sudaraju!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije