Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODNIO OSTAVKU

Skandal trese jednu od najmoćnijih europskih banki: Čelnog čovjeka razotkrila unutarnja istraga

REUTERS
17.01.2022.
u 10:00

Horta-Osorio je nedavno došao na čelo švicarske banke te je trebao vratiti povjerenje klijenata i ulagača nakon brojnih skandala koji su pogodili tu inače uglednu instituciju

Predsjednik jedne od najutjecajnijih svjetskih banki Credit Suisse Antonio Horta-Osorio podnio je ostavku nakon unutarnje istrage koja je pokazala da je Horta-Osorio prekršio epidemiološke mjere u srpnju prošle godine. 

Horta-Osorio nedavno je došao na čelo švicarske banke te je trebao vratiti povjerenje klijenata i ulagača nakon brojnih skandala koji su pogodili tu inače uglednu instituciju, a sad će umjesto njega doći član Nadzornog odbora Axel Lehmann

- Žalim što je dio mojih osobnih postupaka doveo do poteškoća za banku i kompromitirao moju sposobnost da predstavljam banku. Stoga, vjerujem kako je moja ostavka u interesu banke i njezinih ulagača u ovom ključnom trenutku -  riječi su Antonia Horte-Osoria u priopćenju kojeg je objavila banka, piše BBC. 

Unutarnja istraga je pokazala da je Horta-Osorio prisustvovao finalu Wimbledona u srpnju prošle godine, a tad je trebao biti u karanteni sukladno epidemiološkim mjerama koje su bile na snazi u Velikoj Britaniji. 

Horta-Osorio pridružio se Creditu Swissu nakon vala skandala koji je pogodio tu banku. U veljači 2020. godine izvršni direktor banke Tidjane Thiam podnio je ostavku nakon što je otkriveno da je banka špijunirala više dužnosnike banke. Isto tako, banka je izgubila znatan novac nakon bankrota tvrtke Greenshill i fonda Archeogosa. 

VIDEO: Prvi rezultati popisa: RH ima 3,888.529 stanovnika, to je čak 396.360 manje od 2011.!

Komentara 2

DU
Deleted user
11:41 17.01.2022.

Nije mi jasno,zbog karantene naštetio banci?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije