POKRENUT DISCIPLINSKI POSTUPAK

Skupa šala: Poslali račun obrtniku u Đurđevcu jer je brao orahe, a sad bi mogli dobiti otkaz

Osijek: Poljoprivredni obrt Sovar
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL
28.09.2022.
u 14:35

Gradonačelnik Hrvoje Janči otkrio je kako će protiv dvojice zaposlenika koji su poslali račun pokrenut disciplinski postupak.

Slučaj đurđevačkog obrtnika koji je dobio zbog nekoliko ubranih oraha pod stablom u centru Đurđevca račun za najam javne površine sa službenim pečatom Grada Đurđevca zaprepastila je Hrvatsku. No, pokazalo se kako je riječ samo o neslanoj šali dvojice gradskih djelatnika koja bi ih mogla skupo koštati.

Gradonačelnik Hrvoje Janči otkrio je kako će protiv njih pokrenut disciplinski postupak.

– Protiv dvoje djelatnika, pokrenut je disciplinski postupak zbog teže povrede službene dužnosti, odnosno nedoličnog ponašanja te je pred Službeničkim sudom u Koprivnici pokrenut postupak i tu je kraj priče – pojasnio je gradonačelnik Đurđevca Hrvoje Janči za ePodravina.  

Da je događaj apsolutno za osuditi, a netko je kroz neslanu šalu na svojoj koži osjetio kako je lako ostati bez posla, dodao je predsjednik gradskog Vijeća Željko Lacković.

– Podržavamo odluku gradonačelnika i na ovaj način pokazujemo da smo dovoljno ozbiljni i odgovorni prema svim našim građanima. Nitko od strane Grada, odnosno gradskih djelatnika nema pravo na bilo koji način neprimjereno komunicirati i odnositi se prema građanima, jer smo mi ovdje radi građana, a ne radi nas – komentirao je Lacković.

VIDEO: Zbog krize prijeti nestašica ovih proizvoda. Stručnjak otkriva što će prvo nestati u Hrvatskoj

Ključne riječi

Komentara 3

DU
Deleted user
07:34 29.09.2022.

Odkud vam pravo da oduzimate pravo i slobodu na kažnjavanje?

Avatar DIXI
DIXI
21:31 28.09.2022.

Ispravna odluka, građani trebaju imati povjerenja u upravu koja djeluje po zakonu i propisima. Potpisani komunalni redar je zlorabio službeni položaj za privatne šale. Sad treba snositi posljedice. Službeni dopisi nisu za zafrkavanje. Zamislite da supruzi koja je vlasnik auta auta MUP pošalje kaznu za prolazak kroz crveno i sliku gdje uz supruga u autu sjedi nepoznata (paintshop) cura koja ga grli? Imao bih ja još takvih ideja...

KU
kuramela
16:11 28.09.2022.

Pa gdje smo mi to došli kad zbog jedne bezazlene šale netko mora ići na sud, ovo je za opomenu, a ne sud, ja sam se dobro nasmijao na ideju da mu se pošalje račun, ali .... kamo ovo idemo ? Predlažem da se postupak obustavi, a da ih se kazni sa 8 sati pečatiranja razno raznih dokumenata koji su za uništavanje i koji su zastarjeli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije