Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIMJENA U SIJEČNJU
Povratak na članak

Sličan austrijskom: Novi model obiteljskih mirovina poznat u lipnju

Ranije je najavljeno kako je cijeli paket novog modela "težak" milijardu kuna

Komentari 2

ST
Stipan
18:32 04.06.2022.

U većini država EU,posebno njemačke je ,da se ima od pokojnog supruga ili supruge 70% mirovine uz svoju 100% mirovinu. Samo je pitanje dana kad će iz Brisela naučiti Hrvate da se i oni moraju pridržavati europskih standarda i europskog prava. Zna se tko je iz Brisela došao i trebao bi to znati a ne praviti se l..

VL
Avatar Stariribar
Stariribar
09:17 04.06.2022.

Volio bih kad bi netko malo bolje objasnio ove postotke, u ova dva primjera - kriterija: "Udovice i udovci moći će se odreći svoje mirovine i preuzeti 80 posto mirovine svog pokojnog partnera, ako je ona bila veća, ili će moći ostaviti svoju cijelu mirovinu, ako je niža, te prema određenim kriterijima dobiti do 50 posto mirovine svoga partnera".

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.