upozorenja

Slovenci na udaru oluje: Najveća šteta na zapadu zemlje i u Celju, vjetar čupao stabla i rušio krovove

Zagreb: Nevrijeme s grmljavinom zahvatilo je grad, munje parale nebo
Borna Filić/PIXSELL/Ilustracija
25.07.2023.
u 12:39

Slovenske vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, osobito na sjeveroistoku Slovenije. Na snazi je za cijelu zemlju narančasto upozorenje, dok na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje s tučom.

Zapadni dijelovi Slovenije i celjsko područje na istoku zemlje najviše su stradali u nevremenu koje je u ponedjeljak navečer i utorak ujutro pogodilo Sloveniju. STA navodi da zbog oluje koja je pogodila Sloveniju u pojedinim dijelovima zapadne Primorske i istočne Štajerske nema struje. Bez struje je ostalo oko 1800 korisnika u području Slovenske Bistrice i Ptuja, priopćila je tvrtka Elektro Maribor.

VEZANI ČLANCI:

Struje je nestalo i na području Celja, a nastala su i druga oštećenja na lokalnoj infrastrukturi. Prema podacima tvrtke Elektro Celje bez struje je u utorak ujutro bilo više od 1500 korisnika. Pojedini vlakovi kasnit će zbog nevremena, priopćile su Slovenske željeznice.

U sjevernom dijelu Primorske pala je tuča koja je oštetila krovove, prozore i automobile. Oko 6000 korisnika ostalo je bez struje na širem području Nove Gorice na zapadu zemlje gdje su snažni udari vjetra čupali drveće i rušili krovove.

Slovenske vlasti upozoravaju na nastavak nevremena ili jake kiše u utorak, a postoji i opasnost od poplave, osobito na sjeveroistoku Slovenije. Na snazi je za cijelu zemlju narančasto upozorenje, dok na jugu postoji mogućnost popodnevne oluje s tučom.

Očekuje se da će se vrijeme postupno stabilizirati u srijedu, navodi STA.

Video: Snažno nevrijeme poharalo je sjevernu Italiju

Ključne riječi

Komentara 12

TM
trade_mark
14:11 25.07.2023.

baš me zanima hoće li ovih 1500 slovenaca kao naši slavonci pet dana čekati da im se vrati struja. pri tom imajmo na umu da slovenija nema hadeze.

AK
Aka
23:37 25.07.2023.

Vidjeh radarske animacije DHMZ, najveći dio oluje je prošao preko Slovenije, Austrije, Mađarske. Ovo je sve postalo zastrašujuće, jer je snaga vjetra prerasla uobičajenu i kreće prema extremima, a to znaći opasnost za život i imovinu. Žao mi je unesrečenih ljudi i štete koju trpe, to su teške stvari, vjerujem da su uznemireni, zabrinuti i prestrašeni, jer ovo nisu normalne stvari sa vremenom.

VL
vladek370
18:33 25.07.2023.

Pa kaj to da Slovenci imaju raketline i generatore i svejedno ih led tuče, a Austrijanci i avione i njih također. Bio u Grazu i vidio dosta auta oštečenih od leda. Slavoncima je kriv HDZ što ih oluje napadaju. Valjda oni imaju viši koeficijent inteligencije, pa znaju nešto što mi neznani.😂🤣😂🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije