SLIKALI SU RAČUN

Slovenci pohrlili na Jadran pa ih iznenadile cijene: Lignje platili 28 eura

Sunčan jesenski dan u Poreču
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
1/3
12.04.2023.
u 14:47

''Lipa naša... Nein, danke mama... Pa sigurno nisu bili s Jadrana. Možda je došlo vrijeme i za 'Planica' efekt, odnosno otriježnjenje'', poručio je Slovenac Novak kad je vidio cijene u Umagu

Slovenci koji su se proteklog produženog vikenda zaputili na hrvatsku obalu ostali su, blago rečeno, šokirani kada su vidjeli cijene pojedinih proizvoda i usluga. Na Facebook grupama brojni su počeli fotografirati enormne iznose koje su morali platiti za, primjerice, sladoled i vino.

- Objavljujem kao upozorenje da se još netko ne iznenadi kao mi jer nigdje nema cjenika. Dva deci vina i dvije kuglice sladoleda 24 eura - objavio je jedan korisnik grupe Kampiranje je zakon, prenosi Sobota.info, iz jednog bara u Poreču.

Primoz Novak, inače Slovenac koji vodi lanac burgera Lars&Sven, također se iznenadio kada je vidio koliko je morao platiti jadranske lignje u Umagu. ''Lipa naša... Nein, danke mama... Pa sigurno nisu bili s Jadrana. Možda je došlo vrijeme i za 'Planica' efekt, odnosno otriježnjenje'', poručio je Novak.

Neki su fotografirali i cijene palačinki sa štanda koji jasno navodi kako će jedna porcija ljubitelja ispasti čak 6,5 eura. ''Izgleda da ćemo se morati vratiti navici iz starih vremena kada smo nosili sve sa sobom'', napisao je korisnik, dok je drugi objavio fotografiju računa iz Poreča u kojem je pivo koštalo 5,10 eura u jednom restoranu. 

>> VIDEO Usporedili smo cijene s Uskrsom lani: Patka i na akciji skuplja 1,33 eura, sir 3,32 eura, tuna 3,98 eura

Komentara 67

CH
Challenger
15:22 12.04.2023.

Prije 10 tak godina sam svratio u Rovinj. Malo sam šetao po gradiću i vidim pijacu te odem malo pogledati što imaju. Tu je bila i ribarnica a to me posebno zanima što imaju i koje su cijene. Kad samm prišao jednom štandu šok!!! Srdele jedno kilo 100 kuna! Nisam moga virovati pa u Zadru su u to vrime bile 10 kn!! Pohlepni ljudi ti istrijani!!!!

CR
crocro
15:07 12.04.2023.

Dolazi vrijeme otrežnjenja turista a dolazi i vrijeme otrežnjenja ugostitelja pohlepaša. Lako je dići cijenu na neprimjeren nivo, samo se sjetiš i digneš na početku sezone, a onda ćeš odbiti goste od sebe koji će te zapamtiti i u širokom luku obilaziti. Njveće profite neće ubrati oni koji su pohlepno digli cijene već oni koji će ostati umjereni i pristupačni. A, pa sada neka razmisle pohlepaši koliko će tko imati gostiju. Nema miloj majci da će netko sjesti za stol da da vani ne provjeri istaknute cijene. Čak je i prošle godine ponegdje bilo tužno vidjeti konobare kako stoje vani kod vrata i gledaju kako gosti zaobilaze njihove terase. A ove godine će ih morati vući za rukave, a onda kada se neki gost bude htio osloboditi navlaćenja pa opali nekome šamarčinu, onda će ga kazniti kao nasilnika. Meni je drago da su polkepaši digli u nebesa cijene, to je dobar znak i do toga je moralo doći jer zbog posljedica pohlepe cijene se nikada ne bi mogle spuštati. A ovako kada pohlepaši više posljedice svojih pohlepaških djela, spustiti će se na zemlju ali za njih puno prekasno. Visoko su poletjeli ali nisko će pasti. Evo, garantiram da će slijedeće sezone cijene biti vrlo objektivne i pristupačne jer će pohlepaši uvidjeti da li imaju više koristi od više ili manje gostiju. OVo je super da su digli cijene, čestitam na odluci pohlepašima.

PA
padobranac
14:57 12.04.2023.

Ma mogu oni tražiti i 100 eura za svaki artikl, ali tko će im to platiti, jbg!!! Ja sigurno neeeee!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije