Svi želimo smanjiti rasipanje hrane, ali često ne znamo male i korisne trikove te koje su najiskoristivije namirnice. Tijekom pripreme namirnica, posebno nekih vrsta voća i povrća, dobiva se veća količina nejestivog dijela i otpada u odnosu na jestivi dio namirnice. Ponekad nismo ni svjesni da bacamo dijelove koje možemo upotrijebiti.
Branko Ognjenović, akademik kulinarstva, nositelj titule World Master Chef i njegovi suradnici pripremili su kuharicu prepunu savjeta i recepata s kojim ćete maksimizirati iskoristivost namirnica pri kuhanju.
Kuharicu Branka Ognjenovića pronađite na dar u ponedjeljak 24. kolovoza uz Večernji list!
16 korisnih recepata za maksimalnu iskoristivost namirnica
Šef Branko je u trećoj od četiri kuharice za Večernji list izdvojio 16 jela koji će transformirati vašu kuhinju u ekonomičniju i održiviju.
Pronaći ćete recepte za predjela, glavna jela i deserte kao što su npr. chilly con carne u tortilji, glazirana svinjska plećka s kroketima od riže, svinjetina i povrće iz woka sa sezamom, ravioli punjeni kremom od tune na pikantnoj rajčici, svježe voće s kremom od vanilije i crumbleom, voćni crumble sa sladoledom po izboru i mnogi drugi!
Uz recepte voditi će vas i trikovi i savjeti Branka Ognjenovića.
Smanjite rasipanje hrane uz kuharicu chefa Branka koju možete pronađite na dar u ponedjeljak 24. kolovoza samo uz Večernji list.
Osvojite kulinarsku radionicu u Majstor kuhar akademiji!
Uz kuharice pripremili smo i nagradni natječaj u kojem će 6 sretnih dobitnika osvojiti tečaj kuhanja u Majstor kuhar akademiji!
U svakoj od četiri kuharice pronađite po jedan kupon sa nagradnim pitanjem. Za sudjelovanje je potrebno odgovoriti na samo jednom kuponu te skupiti i poslati sva četiri kupona.
Usavršite kulinarske vještine i oduševite sve oko sebe nezaboravnim jelima uz pomoć chefova Majstor kuhar akademije by Branko Ognjenović. Usavršite kulinarske vještine i oduševite sve oko sebe nezaboravnim jelima!
Pravila natječaja potražite ovdje.