DEFINITIVNO

Smeće za Piškornicu će se tovariti na lokaciji Motičnjak

moticnjak
Marko Jurinec/PIXSELL
09.07.2013.
u 15:07

Tijekom 2013. planiraju se završiti aktivnosti na izradi projektne dokumentacije te konačno i izgradnja regionalnog centra kod Koprivnice

Lokacija Motičnjak već se neko vrijeme u javnosti neslužbeno spominje kao potencijalna lokacija za pretovarnu stanicu za varaždinski otpad, a ovih dana ta je informacija postala i službenom. Potvrdili su nam to u Varaždinskoj županiji, istaknuvši kako utvrđivanje lokacije nije bilo sporno.

-  Ovih dana održan je sastanak na temu Piškornice te temeljem sve raspoložive važeće dokumentacije koja se analizirala nije bilo dvojbi oko utvrđivanja lokacije za pretovarnu stanicu. Motičnjak je planiran i u dokumentima prostornog uređenja, a izrijekom je naveden kao ‘pretovarna stanica’ i u planovima gospodarenja otpadom Varaždinske županije i Grada Varaždina - poručili su iz Županije.

Ističu da je lokacija detaljno određena i u Generalnom urbanističkom planu grada Varaždina te će se po podnesenom zahtjevu dozvola moći izdati temeljem tog plana. Za 12. srpnja zakazan je javni uvid u idejni projekt za izdavanje lokacijske dozvole za izgradnju RCGO-a Piškornica, a tijekom 2013. planiraju se završiti aktivnosti na izradi projektne dokumentacije potrebne za aplikaciju projekta Piškornica na strukturne fondove EU-a te konačno i izgradnja regionalnog centra kod Koprivnice.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije