VLADA OBJAVILA

Plenković pitao šefa SOA-e vodi li Vlada veleizdajničku politiku i je li HDZ nacistička stranka, evo što mu je odgovorio

Zagreb: Članovi HDZ-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke
Slavko Midzor/PIXSELL
19.10.2024.
u 16:11

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je dopis zamjeniku ravnatelja SOA-e.

U priopćenju Vlade Republike Hrvatske stoji kako je predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je dopis zamjeniku ravnatelja Sigurnosno-obavještajne agencije Hrvoju Omrčaninu te ga je zatražio izvještaj o pitanjima o veleizdaji, izdajničkoj politici itd.  Sigurnosno-obavještajna agencija je konstatirala da ne rapolaže saznanjima da Vlada vodi ''veleizdajničku politiku'' ili da ''izvršava naloge Bruxellesa". Naime, u priopćenju su također nabrojana pitanja koje je predsjednik Vlade postavio SOA-i:

- Imate li ikakvih saznanja o tome da hrvatska Vlada vodi "veleizdajničku, izdajničku ili kvislinšku politiku"?

- Imate li ikakvih saznanja o tome da hrvatska Vlada "podanički izvršava naloge ili prima instrukcije od "Bruxellesa", odnosno Europske unije ili njezinih institucija, ili bilo kojeg drugog inozemnog centra moći"?

POVEZANI ČLANCI:

- Imate li ikakvih saznanja o tome da je Hrvatska demokratska zajednica, koja predvodi Vladu Republike Hrvatske i parlamentarnu većinu "kriminalna organizacija", kao što je to izjavio predsjednik SDP-a, Siniša Hajdaš-Dončić?
 
- Imate li ikakvih saznanja o tome da je Hrvatska demokratska zajednica, koja predvodi Vladu Republike Hrvatske i parlamentarnu većinu "nacistička stranka", kao što je to insinuirao predsjednik Republike, Zoran Milanović?
 
"Sigurnosno-obavještajna agencija u svom odgovoru je konstatirala da ne raspolaže saznanjima koji bi potvrdili takve navode" stoji u priopćenju Vlade RH.

>> FOTOGALERIJA Plenković je na današnji dan 2016. prvi put sjeo u premijersku fotelju, pogledajte koliko se od tada promijenio

Zagreb: Članovi HDZ-a dolaze na sjednicu Predsjedništva stranke
1/53

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar zekoslav mrkva
zekoslav mrkva
17:20 19.10.2024.

Koja prazna i očigledno Milanovićevski naklonjena "satira" 😏 pfljuj

Avatar imocki pracovjek
imocki pracovjek
17:20 19.10.2024.

Veleizdajnička politika je rad za krvnika iz Kremlja, a ne rad s našim Zapadnim saveznicima.

Avatar Krile102
Krile102
17:31 19.10.2024.

Pogresna adresa za pitanja.Treba uputiti pitanje sudskim vlastima imaju li presude i koliko je tih presuda clanovima HDZa a vezano orvenstveno uz gospodarski kriminal na stetu drzave ?Na dalje ,koliko je zlostavljaca ,nasilnika u obitelji ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije