Oglasila se i policija

Šok u Krapini: Dječak u restoranu naručio sok od jabuke, popio lužinu? Završio u Klaićevoj

Hitna pomoć/Ilustracija
Zeljko Lukunic/PIXSELL
06.10.2023.
u 08:38

Dijete je sa dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu s obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posljedica tog stanja, rekao je ravnatelj Klaićeve

"Sin je naručio sok od jabuke. Onaj u staklenoj bočici. Konobarica je normalno uzela piće iz frižidera, suprug je vidio, otvorila, donijela na stol, on je to popio i nakon prvog gutljaja počeo je vikati: 'Kiselo, kiselo.' Ne znam točno što je vikao i nakon minute povratio", u šoku je za RTL ispričala majka devetogodišnjeg dječaka koji je u ugostiteljskom objektu u Krapini početkom prošlog mjeseca popio sumnjivu tekućinu te potom završio u Klaićevoj.

Isti sok kušao je i suprug te je i on odmah dobio reakciju. Dječak se navodno dan i pol žalio na bolove u želucu, ali oni su mislili da je sok bio samo pokvaren. Nakon što je dobio temperaturu, završio je u bolnici gdje su mu, kaže, utvrdili da je popio opasnu lužinu. Dječak je pet dana proveo na infuziji, morao je pod anesteziju, a utvrđene su mu i opekline jednjaka.

"Napravljena je obrada i dijete je s dijagnozom erozivnog gastritisa nakon nekoliko dana otpušteno na kućnu njegu s obavezom kontrole da ne bi došlo do kasnih posljedica tog stanja", rekao je ravnatelj Klaićeve Goran Roić.

Odvjetnica obitelji rekla je kako mu je u bočici od soka poslužen odmašćivač. "Lužina PH u visini 13, zbog čega je zadobio oštećenja sluznice, jednjaka i usne šupljine", rekla je Jovana Puhalo.

VEZANI ČLANCI:

U policiji kažu kako su sukladno dojavi izvijestili nadležne službe, a o događaju je upoznato nadležno državno odvjetništvo. Kriminalističko istraživanje je u tijeku. Iz restorana kratko za RTL poručuju kako ne raspolažu s takvim informacijama. "Smatramo da bi bilo kakav odgovor bio kontraproduktivan policijskoj istrazi koju spominjete, u kojoj se po prirodi stvari trebaju štititi prava i interesi djeteta", dodaju. 

Neslužbeno RTL doznaje da je inspekcija uzela uzorke i da da ništa sporno nije nađeno. Obitelj je neslužbeno doznala da je netko u bočicu od soka utočio profesionalno sredstvo za čišćenje felgi koje je zabunom ostavljeno u hladnjaku.

VIDEO Požar u Osijeku je pod kontrolom, sada je najveći problem izdimljavanje

 

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar bender
bender
10:00 06.10.2023.

Stari od dečka bu imao razgovor ugodni s gazdom tog restorana

AR
arwin
11:33 06.10.2023.

Posebno je oduran gazda restorana kad se licemjerno kao brine za zaštitu prava privatnosti djeteta. Prvo djetetu nesposobnošću i neurednošću spale jednjak a onda su kao zabrinuti za njegova prava. Licemjerno kao EU politika.

ZZ
Zvir Zvirek
10:10 06.10.2023.

Näznam kaj je z otem Zagorjem vse na hudeše ide

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije