Kampanja

Šokantne fotografije: 'Trudni' dječaci gledaju s velikih plakata

lana5
Anto Magzan
18.06.2013.
u 09:01

Fotografije su preplavile grad i podigle mnogo prašine. Građani negoduju, ali iz čikaške zdravstvene službe poručuju da neće ukloniti fotografije jer im je cilj potaknuti na razmišljanje o tinejdžerskim trudnoćama.

Nova, provokativna kampanja privukla je veliku pozornost u Chicagu, gradu s najvećim postotkom tinejdžerskih trudnoća. Kampanju su snimili dječaci "s trudničkim trbusima". 

Iako je broj trudnoća među tinejdžericama smanjen za 33 posto, Chicago i dalje bilježi 1,5 puta veću stopu ovakvih slučajeva nego što je zabilježeno na nacionalnoj razini. Zbog toga se gradska zdravstvena služba odlučila uhvatiti u koštac s ovim problemom, koristeći šokantne fotografije i slogane poput: “Neočekivano? Većina tinejdžerskih trudnoća je takva.”

Fotografije su preplavile grad, a podigle su i mnogo prašine. Građani negoduju, vode se žustre rasprave, ali iz čikaške zdravstvene službe poručuju da neće ukloniti fotografije i da im je cilj potaknuti na razmišljanje o tinejdžerskim trudnoćama.

Sličnim kampanjama gradovi Milwaukee i Wisconsin smanjili su broj tinejdžerskih trudnoća za desetak posto. U Chicagu će kampanja trajati mjesec dana, ali će se besplatni prezervativi i informacije moći dobiti na stranici BeYouBeHealthy.org. Reč je o portalu na kojemu tinejdžeri i odrasli mogu doći do informacija o seksualnom zdravlju, kontracepciji i odgovarajućim zdravstvenim ustanovama.

>>Šokantna snimka: Biste li nakon ovog iskustva pijani sjeli za volan?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije