Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NADZOR PROMETA

Nevjerojatno! Splitska policija u jednom danu zaustavila čak 30 vozača koji su vozili u krivom smjeru

Bregana: Teglja?i ?ekaju u koloni za prijelaz slovenske granice
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
1/2
28.06.2024.
u 12:52

Jedan od vozača koji je vozio u suprotnom smjeru je bio i pod utjecajem alkohola.

U četvrtak, policija na području Splita i Podstrane provela je intenzivnu akciju nadzora prometa koja je rezultirala sankcioniranjem 100 prometnih prekršaja. Akcija je trajala od sedam ujutro do tri popodne, tijekom koje je evidentirano čak 30 slučajeva vožnje u suprotnom smjeru. Također su zabilježena četiri prekršaja zbog nepoštivanja obaveze nošenja zaštitne kacige, dok su dva vozača kažnjena zbog upravljanja vozilom iako su imali zabranu vožnje.

Dodatno, jedan vozač je kažnjen zbog vožnje bez vozačke dozvole, a jedan zbog nepropisnog prevoženja djeteta na motociklu. Jedan 52-godišnji vozač motocikla iz Podstrane našao se pred Općinskim prekršajnim sudom zbog kršenja zaštitne mjere koja mu je zabranjivala upravljanje motornim vozilima bilo koje kategorije, a otkriveno je da je riječ o recidivistu u činjenju prometnih prekršaja.

Na istom području u Splitu, drugi vozač je uhvaćen kako vozi u suprotnom smjeru. Dodatno je utvrđeno da je vozio pod utjecajem alkohola s razinom od 0,58 g/kg. "Također, vozilo je upućeno na izvanredni tehnički pregled i utvrđeni su mu tri tehnička nedostatka vezano uz razbijenu i oštećenu opremu na vozilu. Vozilo je isključeno iz prometa i oduzete su registarske oznake, a protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom Općinskom prekršajnom sudu", priopćili su iz PU splitsko dalmatinske.

POVEZANI ČLANCI:

>> FOTOGALERIJA Drama u Puli: Da bi spriječili deložaciju policajce gađali suzavcem, vučnoj službi bušili gume

Bregana: Teglja?i ?ekaju u koloni za prijelaz slovenske granice
1/27

Komentara 1

AC
acer7
15:58 28.06.2024.

1 od 30, nije ni 3.5% vozača a onda nešto optužuju nas

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije