KOMPLICIRANA SITUACIJA

Sportaši sa spolnim varijacijama izazov za znanost: Što je fer?

04.08.2024.
u 11:15

Dvojba oko spola osobe dolazi u situacijama kada se fizičke, genetičke ili hormonske karakteristike ne uklapaju u tipične definicije muškog ili ženskog spola, najčešće ako osoba ima prisutna spolna obilježja obaju spolova; tj. unutarnje i vanjske spolne organe obaju spolova, tzv. dvosmisleno spolovilo

Komentara 14

Avatar majkuvam
majkuvam
13:20 04.08.2024.

Ako je je to normalno,zašto se ne pojavi osoba sa dva x kromosoma koja liči na ženu a natječe se u muškoj konkurenciji?😁😁

CB
cro.bos.
14:57 04.08.2024.

Uvesti posebnu kategoriju pa neka se takmiče izmedju sebe.

EJ
ejStef
13:20 04.08.2024.

Ako se držimo onog da je društvo u stalno rastegnuto između prirode i morala, onda je ovdje zapravo sve jasno. Po prirodi je poprilično jednoznačno da XY kromosomi označavaju muškarca, a po moralu fer je da se muškarci ne bore protiv žena, da sad ne ponavljamo biološke prednosti... Neki dan čitam članak ovdje ili na nekom drugom portalu da bi se problematici trebalo pristupiti znanstveno, te da je onda pasoš relevantan dokument. Birokracija nikada nije bila znanost, često je bila potpuna suprotnost znanosti, čak i osnovnoj logici. MOO je ovdje pokazao da su čisti birokrati, ništa drugo, da sa znanošću nemaju puno veze... S otvaranjem igara i svojim postupcima, s druge strane pokazuju da imaju jako puno veze s politikom i ideologijom, isto tako sa sportom najmanje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije