mediji bez interesa

Srbe ne zanima proces Perković - Mustač

Perković i Mustač
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
17.10.2014.
u 17:04

Jedino je beogradski Blic prenio tekst agencije Tanjug koji najavljuje suđenje i donosi kronologiju događaja zbog kojih se sudi Perkoviću i Mustaču

Sudeći prema reakcijama medija, početak suđenja bivšim operativcima države sigurnosti Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču, u Srbiji nije izazvalo gotovo nikakvo zanimanje. Nitko od utjecajnijih portala nije izvijestio o početku suđenja u Njemačkoj, a kamoli o tome što se događalo u sudnici u Münchenu.

Jedino je beogradski Blic prenio tekst agencije Tanjug koji najavljuje suđenje i donosi kronologiju događaja zbog kojih se sudi Perkoviću i Mustaču i prenosi pisanje hrvatskih portala i agencije Hina što se prvog dana suđenja događalo ispred i u sudnici.

- Josip Perković izručen je 24. siječnja ove godine Njemačkoj, a Mustač tri mjeseca kasnije, čime je završena sedmomjesečna pravno-politička afera koja je uzburkala i podijelila političku scenu u Hrvatskoj, ali i dovela do sukoba Hrvatske s Njemačkom i Europskom komisijom. Hrvatska je uoči ulaska u EU u srpnju prošle godine ograničila primjenu europskog naloga za uhićenje na kaznena djela počinjena nakon kolovoza 2002. što je onemogućilo izručenje Josipa Perkovića Njemačkoj. Ta odrednica je pod pritiskom EU ukinuta od 1. siječnja, što je omogućilo uhićenje Perkovića i Mustača - pojasnila je agencija Tanjug.

>>Turudić tvrdi da je kažnjen zbog svoje uloge u slučaju Perković

>>Proces Perković-Mustač u njemačkim medijima

>>Sudac ljutito na Nobilov zahtjev: To tako ne ide, ovo je njemački proces!

Komentara 11

MO
morpheus11
18:44 17.10.2014.

Naravno da Srbe ne zanimaju problemi Hrvatske. A naročito ih ne zanima da zbog tog Hrvate ismevaju i rugaju se.

OR
Orlando..
22:21 17.10.2014.

Srbe ni malo ne zanimaju hrvatska desavanja, dok je obratno skroz drugačije

DO
dosaosam
21:50 17.10.2014.

Jedino naši novinari trube po nepotrebnim vijestima iz "regiona".Drže sa valjda one :samo nek se piše pa makar i bez veze i pameti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije