OGLASILI SE PRIOPĆENJEM

Srpska policija o nestanku Splićanina: Intenzivno se traga za njim i utvrđuju se sve činjenice

Beograd: Potraga za nestalim Perišem
Foto: Branimir Bradarić
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
04.01.2022.
u 14:01

Pripadnici Policijske ispostave za sigurnost na rijekama s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav te njihove obale, priopćio je MUP RS

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srbije oglasilo se o potrazi za Matejom Perišem (27) koji je 31. prosinca rano ujutro nestao u Beogradu. 

"Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova od trenutka prijave nestanka hrvatskog državlјanina M. P. (1994) u Beogradu danonoćno tragaju za njim i poduzimaju sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi što prije pronašli mladića", navode u priopćenju i dodaju: 

"U potrazi za M. P. neprekidno sudjeluju pripadnici svih nadležnih organizacijskih jedinica, među kojima su Uprava kriminalističke policije Policijske uprave za grad Beograd, Policijska ispostava za sigurnost na rijekama, sve policijske stanice na području grada, a od jutros su u potragu uklјučeni i pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije.

Pripadnici Policijske ispostave za sigurnost na rijekama s kolegama iz Policijske brigade od trenutka prijave nestanka M. P. patrolnim čamcima pretražuju rijeke Savu i Dunav, kao i obale rijeka. 

Policija nastavlјa rad na utvrđivanju svih činjenica i okolnosti u vezi s nestankom mladića M. P. i intenzivno traga za njim", priopćio je srbijanski MUP. 

Iz splitsko-dalmatinske policije u utorak su potvrdili da koordinirano surađuju sa srbijanskim kolegama na pronalasku u Beogradu nestalog 27-godišnjeg Splićanina Mateja Periša.

Iz policije su Hini rekli da se policijska suradnja s Republikom Srbijom odvija koordinirano i u realnom vremenu.

"Mjere traganja za osobom i prikupljanje podataka su u tijeku", kazali su iz PU splitsko-dalmatinske.

Nestanak Mateja Periša prijavljen je beogradskoj policiji zadnji dan prošle godine nakon što je sa šestoricom prijatelja došao na doček Nove godine u Beograd gdje je bio u klubu Gotik, odakle mu se gubi svaki trag i za njim potraga traje već peti dan.

VIDEO Nestali Splićanin Matej bio je vrsni sportaš i obožavao je vodene sportove: Ovako je nekad skakao s litice

U srbijanskim medijima pojavile su se brojne snimke za koje je otac nestaloga potvrdio da se na njima nalazi njegov sin.

Rijeku Savu, kraj koje se nalazi klub Gotik, danima pretražuju čamcima, a od danas i ronioci.

Otac nestalog mladića Nenad Periš još je u Beogradu, surađuje s policijom i čeka vijesti o svom sinu.

Prema pisanju medija, Matejevi prijatelji sinoć su se zaputili natrag u Hrvatsku.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u ponedjeljak da policija ima ideju što se dogodilo nestalom mladiću iz Splita.

Ne iznoseći pojedinosti, Vučić je rekao da će policija objaviti saznanja o nestanku Mateja Periše u novogodišnjoj noći. "Jutros sam dobio informacije o momku iz Splita i čekam nove. Ima detalja, ali to će policija priopćiti", rekao je Vučić novinarima i dodao da policija ima "skicu" događaja i nada se da će nestali mladić biti pronađen.

VIDEO Sve snimke na kojima je navodno viđen Matej Periš 

Ključne riječi

Komentara 5

RI
rimac444
16:12 04.01.2022.

Intenzivno tragaju kao za nestalima u domovinskom ratu.

MI
Milas
14:45 04.01.2022.

On trci, trci ...sve dalje i dalje od kluba i svojih prijatelja - bez jakne koju je ostavio. Je li ga netko jako povrijedio? Nesto je moralo biti receno, nesto ga je natjeralo u taj trk usred noci u stranomnom gradu. Mozda su prijatelji zatajili neki podatak.

LA
Laufer
14:03 04.01.2022.

Ne znam što se dogodilo dečku, ali srpske vlasti su očito sve poduzele da to rasvjetle.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije