Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FICO RANJEN U PUCNJAVI

Stabiliziralo se stanje slovačkog premijera: 'Više nema neposredne opasnosti za njegov život'

Police officer with a dog inspect area around the F.D. Roosevelt University Hospital
Foto: Antonio Bronic/REUTERS
1/35
19.05.2024.
u 18:46

Pucnjava je prvi veliki pokušaj atentata na europskog političkog čelnika u više od 20 godina i potaknula je međunarodnu osudu

Zdravstveno stanje slovačkog premijera Roberta Fica se stabiliziralo te su najgori strahovi prošli, rekao je njegov zamjenik Robert Kalinak u nedjelju, no dodao je da zasad neće biti premješten iz bolnice u Banskoj Bystrici. "Više nema neposredne opasnosti za njegov život, ali njegovo je stanje i dalje ozbiljno i zahtijeva intenzivnu njegu", rekao je Kalinak.

"Možemo smatrati da je njegovo stanje stabilno, a prognoze pozitivne", rekao je Kalinak ispred bolnice. "Sada se svi osjećamo malo opuštenije", dodao je. Fico je u srijedu ranjen u pucnjavi nakon sjednice vlade održane u Handlovi, gradu u središnjoj Slovačkoj.

Miriam Lapunikova, ravnateljica sveučilišne bolnice Roosevelt u Banskoj Bystrici, gdje je Fico primljen, rekla je u četvrtak da je premijer bio podvrgnut petosatnoj operaciji s dva kirurška tima koji su zbrinjavali višestruke rane od vatrenog oružja. Lapunikova i Kalinak su u petak rekli da je premijer podvrgnut još jednom operativnom zahvatu kako bi se uklonilo nekrotično tkivo iz rana.

Slovačka policija optužila je 71-godišnjeg muškarca za pokušaj ubojstva. Pucnjava je prvi veliki pokušaj atentata na europskog političkog čelnika u više od 20 godina i potaknula je međunarodnu osudu, a politički analitičari i zastupnici rekli su da je to pokazatelj sve grozničavije i polariziranije političke klime diljem kontinenta.

 

VIDEO Slovački premijer Fico prevezen je helikopterom u bolnicu nakon pucnjave

Komentara 3

FU
Fusnota
06:55 20.05.2024.

Primljeni rublji ne nude zaštitu od metka. Ljubitelji zločina i agresije ne odustaju od jeftine propagande, Fico je barem uzeo dobru lovu.

SE
Serengeti
19:22 19.05.2024.

Proamerički ratni huškači i Ukrajinci su žalosni radi ovakvog razvoja događaja.

HO
homofobic
18:59 19.05.2024.

Probat ce "progresivni" ponovno! Nemogu mu oprostiti sto je popustio prema Ukraini i izdao zakletvu stakoru!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije