Gradski problem

Stari kolodvor srušen, gradnja novog počet će tek 2011. godine

'OLYMPUS DIGITAL CAMERA         '
'Photoshop'
10.05.2010.
u 16:05

Projektiranje je u tijeku, a za novu zgradu treba pet milijuna kuna, kaže gradonačelnik Davor Žmegač

Sedamdesetih godina Kutina je dobila dva vrlo značajna komunalna objekta - nadvožnjak i autobusni kolodvor - što je bio pun pogodak za razvitak grada. Danas Kutinčani nemaju autobusni kolodvor, već samo autobusnu postaju, a nadvožnjak je u tako lošem stanju da vozači prilikom vožnje preko njega dobivaju dojam da se voze po željezničkim šliperima.

HAC je prije dvije godine obećao kutinskom gradonačelniku D. Žmegaču da će popraviti nadvožnjak i sagraditi pločnik od naplatnih kućica do nadvožnjaka, ali od toga do sada nije poduzeto baš ništa. No, puno je veći problem, u ovom trenutku, autobusni kolodvor; stari je kolodvor srušen zbog prodaje dijela zemljišta za trgovački centar Lidl, a usporedno nije mogao biti građen.

Lokacija je odabrana, bit će nešto južnije od postojećeg, a do tada autobusi staju na improviziranom stajalištu.

– Grad Kutina naručio je idejni projekt, projektiranje je u tijeku, pa ako ne bude problema s financijama, radovi bi trebali početi 2011. godine – rekao je gradonačelnik Davor Žmegač, dodavši da za gradnju treba osigurati oko pet milijuna kuna, što je dosta, pogotovo u ova krizna vremena.

Novi će kolodvor umjesto 12, koliko je imao stari, imati četiri perona za stajanje autobusa. Također, imat će šest pričuvnih mjesta za autobuse na čekanju za polazak na odredište.

Iako je javnost dosta nezadovoljna zbog ostavljanja "rupe" od nekoliko godina tijekom koje će Kutinčani biti bez ikakvog kolodvora, stav je da je nova zgrada nužna.

– Na ovom improviziranom stajalištu ne možemo se nigdje skloniti kad je loše vrijeme, te je gradnja nove kolodvorske zgrade potrebna što prije – kaže tako, pomalo ljutit, Kutinčanin Tomo Andrić.

Ključne riječi

Komentara 1

BS
bandera s
13:38 13.05.2010.

šteta novaca

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije