ubrzano širenje koronavirusa

State Department izdao upozorenje da se ne putuje u nekoliko zemalja, među njima je i Hrvatska

Koronavirus u svijetu
Reuters/PIXSELL
23.11.2021.
u 07:52

Upozorenje State Departmenta na razini 4 protiv putovanja u Njemačku povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprečavanje bolesti

Američki State Department upozorio je u ponedjeljak da se ne putuje u Njemačku zbog ubrzanog širenja koronavirusa u toj zemlji, a na popisu visokorizičnih zemalja nalazi se i Hrvatska. Upozorenje State Departmenta na razini 4 protiv putovanja u Njemačku povezano je s najnovijom procjenom situacije američkog Centra za kontrolu i sprečavanje bolesti (CDC).

"Izbjegavajte putovanja u Njemačku. Ako morate tamo ići, osigurajte se da prije puta budete potpuno cijepljeni", upozorava CDC. "Zbog trenutačne situacije u Njemačkoj, čak i potpuno cijepljenima može prijetiti rizik da dobiju i šire varijante COVID-19", dodaje CDC.

Njemačka se suočava s porastom broja zaraženih i medicinski stručnjaci i kancelarka Angela Merkel upozorili su da se bolnice već bore u nekim regijama.

Video: Austrija zatvorila restorane, barove i trgovine: Vlada uvodi obavezno cijepljenje od 1. veljače

Broj novih slučajeva zaraze u zemlji udvostručuje se svakih 12 dana. Njemačka i Danska među državama su za koje je objavljeno upozorenje na razini 4, najviši stupanj ljestvice CDC-a. Upozorenje razine 4 također se primjenjuje za druge države u Europi trenutačno teško pogođene pandemijom, među kojima su Belgija, Hrvatska, Mađarska, Austrija i Nizozemska.

Za Francusku i Italiju primjenjuje se razina 3, u sklopu koje se putnike poziva da razmotre svoje planove za putovanja. Prije pandemije, najviši stupanj upozorenja bio je uglavnom rezerviran za države poput Afganistana i Iraka, u kojima traju krize i sukobi.

Komentara 15

KA
Kakodane
09:27 23.11.2021.

Danska! Zašto? Pa oni su 80 % + cjepljeni.

BA
bardonkaldian
09:22 23.11.2021.

Naravno da bilo kakva informacija ne znači baš ništa urotomanima. Oni žive u svom svijetu paklenih planova, anti-malarika, grozomornih cjepiva, friziranih statistika..... Kog bogovi žele uništiti, prvo mu oduzmu razum.

AF
afer
10:43 23.11.2021.

I neka ovakovo upozorenje pošalju Austrijanci, Holandezi (sa kim se još Milanović posvađao??) ovo lijeto pa će te ljepše protestirati. Treba uz muda barenko pinku pameti!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije