Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 61
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB I SLAVONIJA

Stigla nova korona-karta: Dijelovi Hrvatske tamnocrveni

ECDC
21.10.2021.
u 11:38

Istra, sjever Hrvatske te cijela Dalmacija ostali su u crvenom

Slavonija i Zagreb službeno su ušli u tamnocrvenu zonu, pokazala je nova korona karta koju je objavio Europski centar za kontrolu i prevenciju bolesti.

Ovi su se dijelovi Hrvatske službeno pridružili Sloveniji koja već neko vrijeme bilježi rast broja zaraženih koronavirusom. Tamnocrvena boja znači da je njihova dvotjedna incidencija veća od 500 na 100.000 stanovnika.  

Istra, sjever Hrvatske te cijela Dalmacija ostali su u crvenom.

ECDC svakoga četvrtka objavljuje izvješće o 14-dnevnoj incidenciji svake pojedine članice unutar Europske unije.

Podsjećamo, ministar zdravstva Vili Beroš na današnjoj je sjednici Vlade izvijestio kako su u posljednja 24 sata zaražene 3053 osobe, što je porast od 56 posto u odnosu na prošlu srijedu.

- Broj umrlih nam je u zadnjim danima velik. Preći ćemo više od 9000 mrtvih. To pokazuje kako je ovo opasna bolest - rekao je i još jednom pozvao na cijepljenje.

- Pojavila se informacija se da mjere počinju s nekim datumom što nije točno. Na stolu su različite opcije, ne samo covid potvrde. No nekog datuma nema jer ne možemo predvidjeti tijek epidemije - istaknuo je Beroš.

>> VIDEO COVID pozitivan pobjegao s kisika u zagrebačkoj Zaraznoj bolnici: Nađen mrtav kod Samobora

Komentara 35

KA
kažemja
14:30 21.10.2021.

I trebamo se crveniti zbog primitivizma, gluposti i zatucanosti. Nego, hoće li koji Festival slobode??

Avatar NasaPosla
NasaPosla
12:17 21.10.2021.

Čak i Čileu,koji idu prema ljetu,te koji imaju 85% procijepljenih s bar jednom dozom i 74.4% procijepljenih Johnsonom ili obje doze, imaju rast broja novozaraženih. "Duši" li cjepivo prebrzo i/ili je delta preagresivan soj?

Avatar BlackCalder
BlackCalder
12:07 21.10.2021.

Mrsko mi je crveno pa makar i na corona-karti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije