Pad temperature

Stigla promjena: Zagoru pogodilo jako nevrijeme, Kistanje zahvatile velike bujice

Nevrijeme u Zagori
Foto: Šibenik Meteo
11.08.2020.
u 16:18

U Kistanjama je u manje od sat vremena palo ekstremnih 53 litre kiše po kvadratnom metru što je izazvalo izražene bujice

Nakon toplinskog vala u cijeloj zemlji, u nekim dijelovima već je došlo do najavljene promjene vremena. 

U ranim posljeposnevnim satima došlo je do jakog razvoja naoblake u velikom dijelu Zagore pa je grmljavinskih pljuskova bilo u dijelovima cetinskog kraja  i šibenskog zaleđa, javlja Dalmacija Danas.

Obilniji pljuskovi su također zabilježeni na području Biokova u posljepodnevnim satima. Lokalno je u vrlo kratko vrijeme palo do desetak litara kiše po kvadratnom metru, a bilo je i intenzivne grmljavine. Na područjima koje je zahvatila kiša temperatura zraka se snizila za više od 5 stupnjeva u kratko vrijeme.

U Kistanjama je u manje od sat vremena palo ekstremnih 53 litre kiše po kvadratnom metru što je izazvalo izražene bujice. Šibenik Meteo je objavio snimku nevremena.

Zbog opasnosti od grmljavinskog nevremena upaljen je žuti meteoalarm za središnju i istočnu Hrvatsku te Gorski kotar i Liku.

 

Ključne riječi

Komentara 2

BL
bluescreen
16:39 11.08.2020.

Što kaže Bulj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije