Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA MJESEC DANA

Stigli nalazi nakon prometne nesreće: Damiru Dekaniću opet oduzeli vozačku dozvolu

HDZ-ov župan Damir Dekanić ponovno vozio pijan, već je USKOK podignuo optužnicu protiv njega - ARHIVA
Borna Jaksic/PIXSELL
04.07.2024.
u 15:09

Dekanić je podnio ostavku na mjesto vukovarsko-srijemskog župana nakon što je otkriveno da je u lipnju izazvao prometnu nesreću na vinkovačkoj obilaznici

"Policijska uprava vukovarsko-srijemska zaprimila je rezultate vještačenja nespornih uzoraka krvi i urina na prisutnost alkohola u organizmu, kojima je konstatirano kako je, u trenutku prometne nesreće 19. lipnja na cesti D-46 u Vinkovcima, koncentracija alkohola u krvi 53-godišnjaka iznosila najmanje 0,86 g/kg, a u krvi 29-godišnjaka najmanje 2,13 g/kg", objavila je danas PU vukovarsko-srijemska o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovao sada već bivši župan Damir Dekanić.

"Temeljem činjenica o počinjenim prekršajima iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, utvrđenih očevidom navedene prometne nesreće, te pristiglih rezultata analize krvi i urina, 53-godišnjaku je uručen obavezni prekršajni nalog i izriče mu se zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od jedan mjesec, dok je 29-godišnjaku uručen prekršajni nalog te mu se izriče zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca", dodali su. 

Dekanić je podnio ostavku na mjesto vukovarsko-srijemskog župana nakon što je otkriveno da je u lipnju izazvao prometnu nesreću na vinkovačkoj obilaznici. "53-godišnjak je 19. lipnja oko 21,25 sati upravljao osobnim automobilom marke Renault vinkovačkih registracijskih oznaka s prisutnošću alkohola u organizmu u iznosu od 0,84 g/kg, a kretao se državnom cestom D-46 u smjeru Jarmine. Dolaskom do dijela ceste gdje se obavljaju radovi, brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste", objavila je tada policija.  

Prednjim je dijelom vozila udario u stražnji dio Peugeota kojim je ispred njega upravljao 29-godišnjak s prisutnošću alkohola u organizmu u iznosu od 2,12 g/kg, koji pritom nije koristio sigurnosni pojas. Automobil 29-godišnjaka odbačen je unaprijed te dolazi do udara u stražnji dio osobnog automobila marke Citroen kojeg je u koloni vozila zaustavio 30-godišnjak, a zatim u nastavku kretanja njegovo vozilo udarilo je i u stražnji dio osobnog automobila marke „Opel“ vinkovačkih registracijskih oznaka, kojeg je ispred semafora zaustavio 58-godišnji vozač.

"U prometnoj nesreći lakše su ozlijeđeni 30-godišnji vozač i troje putnika u njegovom automobilu (31-godišnjakinja i dvoje djece) te 29-godišnji vozač, a liječnička pomoć im je pružena u Općoj županijskoj bolnici Vinkovci", objavila je policija.  

I tada su obojici muškaraca iz nesreće privremeno oduzeli vozačke dozvole te osobne automobili kojima su upravljali. Nakon što je podnio ostavku na mjestu župana, Dekanić je tražio da se vrati na svoje radno mjesto u Hrvatskim šumama.

FOTOGALERIJA Napadi morskih pasa u Jadranskom moru: U jednom su našli ljudske ostatke, zadnja žrtva je Slovenac

HDZ-ov župan Damir Dekanić ponovno vozio pijan, već je USKOK podignuo optužnicu protiv njega - ARHIVA
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Castro
Castro
15:28 04.07.2024.

hahaha....koji lik... ali ok, voli cugu pa kaj. ziviooooo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije