VIŠE TEMPERATURE

Stiže jaka ciklona: Upaljen narančasti meteoalarm, u jednom dijelu Hrvatske očekuju se kiša i vjetar

Olujno jugo u Opatiji
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
02.12.2022.
u 09:34

DHMZ je za sutra izdao narančasto upozorenje za većinu hrvatske obale i to zbog jakog juga koje se očekuje. U Istri je izdano žuto upozorenje također zbog vjetra, dok je ista razina alarma izdana za područje Gorskog Kotara, Like i karlovačke regije zbog snijega i poledice

U Hrvatsku već sutra dolazi jača ciklona koja će na Jadran donijeti obilnu kišu i jako jugo, no zato će u većini krajeva biti toplije, objavio je Državni hidrometeoški zavod na Twitteru.

''Visinska ciklona odlazi, odnosi i snijeg koji jutros još ponegdje pada. Druga, i jače izražena sa zapada dolazi već sutra i donosi na Jadran obilniju kišu i jako jugo te u većinu krajeva manje hladno vrijeme'', naveli su.

Danas će prevladavati oblačno, mjestimice s oborinom, češćom tijekom prijepodneva u unutrašnjosti. U nizinama će padati kiša i ponegdje susnježica, a u gorju snijeg. Na Jadranu mjestimice sunčana razdoblja, a u drugom dijelu dana s jačim naoblačenjem sve češća kiša.

Vjetar na kopnu uglavnom slab, navode iz DHMZ-a, a na moru će umjerena i još ujutro jaka bura prijepodne oslabjeti i okrenuti na istočnjak i jugo. Temperatura zraka u unutrašnjosti od 0 do 5 °C, u gorju malo niža. Na Jadranu najviša dnevna od 11 do 16 °C.

Prognoza za subotu

DHMZ je za sutra izdao narančasto upozorenje za većinu hrvatske obale i to zbog jakog juga koje se očekuje. U Istri je izdano žuto upozorenje također zbog vjetra, dok je ista razina alarma izdana za područje Gorskog Kotara, Like i karlovačke regije zbog snijega i poledice. 

Foto: DHMZ

Kao i danas, tijekom subote očekuje se oblačno uz povremenu kišu, češću i obilniju na Jadranu i uz njega gdje može biti i izraženih pljuskova s grmljavinom. Najmanje se kiše očekuje na istoku zemlje.

U gorju će još u noći i ujutro biti susnježice i snijega, a uz postupan porast temperature moguća je pojava kiše koja se smrzava u dodiru s tlom. Vjetar na kopnu slab, na istoku ponegdje umjeren istočni. Na Jadranu će biti vjetrovito uz umjereno i jako jugo, mjestimice s olujnim udarima, na sjevernom dijelu i istočnjak. Temperatura zraka u unutrašnjosti između 0 i 5 °C, još ujutro u gorju niža. Na Jadranu jutarnja temperatura od 7 do 12, najviša dnevna od 12 do 16 °C.

>> VIDEO Učenici srednje škole u Zagrebu pokazali veliko srce: Sakupili građevinski materijal koji je ispao iz kombija na brzoj aveniji

Komentara 2

TB
taras.buljba
22:29 02.12.2022.

Tko prezivi pricat ce.

GR
Grickalica
12:16 02.12.2022.

Boze dragi daj snage i hrabrosti onima koji ce biti u djelovima hrvatske u kojima ce padati kisa i puhati vjetar. Ljidi drzte se, uz vas smo, molimo se za vas.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije