Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
vremenska prognoza

Stiže promjena vremena: Sutra pljuskovi s grmljavinom, evo gdje bi moglo biti i snijega

Karlovac: Debeli minusi diljem zemlje
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL
1/5
14.01.2024.
u 08:03

Iz HAK-a upozoravaju kako su kolnici mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti

Hladni val koji je zahvatio zemlju nakon neuobičajeno toplog razdoblja i dalje nas ne napušta. Kontinent se u nedjelju probudio na oko -5 stupnjeva Celzijevih, dok su jutarnje temperature na Jadranu između 1 i 5 °C. Najviše dnevne temperature bit će između 5 i 10, odnosno nekoliko stupnjeva više od 10 u Dalmaciji.

Puhat će slab do umjeren jugozapadni vjetar uz promijenjivo vrijeme sa sunčanim razdobljima. Ponegdje se u jutarnjim satima zadržava magla. I danas je na snazi žuti meteoalarm zbog iznimno hladnih temperatura u zagrebačkoj, osječkoj i karlovačkoj regiji, upozorava DHMZ.

Vremenska prognoza za sutra predviđa oblačnije vrijeme s mjestimičnom kišom, a na Jadranu su mogući i pljuskovi s grmljavinom, dok potkraj dana i u noći na utorak na sjeveru i istoku zemlje može biti susnježice i snijega. Na kopnu će puhati slab vjetar, no na Jadranu bi moglo omesti brodski promet.

Za ponedjeljak je upaljen žuti meteoalarm duž obale zbog opasnosti od na udare jakog juga. Ostatak zemlje očekuje miran dan. Temperature će blago porasti pa će se kretati između -2 i 5 °C na kopnu, te između 5 i 15 stupnjeva u Dalmaciji.

Iz HAK-a upozoravaju kako su kolnici mjestimice vlažni i skliski. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti. Vozače pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez zimske opreme.

VIDEO Plitvice zimi

 

Komentara 1

Avatar KorisnikZa2Kn
KorisnikZa2Kn
11:05 14.01.2024.

a alarmi, super celije, panika...sto nista? pa dajte najte...ajmo malo plasiti raju ... onako po globalisticki

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije