DONESEN NALOG

Stjepan Mrkonić pod istragom za teško ubojstvo supruge

soljani,stjepan mrkonić
Goran Ferbežar/PIXSELL
01.07.2013.
u 07:58

Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru odredio je istražni zatvor protiv osumnjičenika

Županijsko državno odvjetništvo u Vukovaru donijelo je nalog o provođenju istrage protiv Stjepana Mrkonića (50) zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenog djela teškog ubojstva supruge Slavice Mrkonić (47) u njihovoj obiteljskoj kući u Soljanima, u županjskoj Posavini.

Postoji osnova sumnje, navodi se u priopćenju vukovarskog Županijskog državnog odvjetništva, da je 50-godišnjak oko 4 sata 26. svibnja ove godine po povratku s posla iz mjesne pekare u nakani da usmrti svoju suprugu, Slavicu Mrkonić, ušao u spavaću sobu obiteljske kuće u Soljanima te suprugu počeo gušiti stišćući joj vrat rukama. Kada se počela braniti i otimati, srušio ju je na pod i keramičkom joj figurom zadao više udaraca po glavi, licu i vratu, a potom joj je fragmentom ranije razbijene keramičke figure nanio reznu ozljedu vrata pa je preminula uslijed mnogostrukih ozljeda.

Sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva odredio istražni zatvor protiv osumnjičenika radi neometanog odvijanja postupka zbog posebno teških okolnosti počinjenja kaznenog djela za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora.

Iako su Stjepana Mrkonića susjedi opisivali kao mirnog i povučenog čovjeka koji je vrijedno radio i zarađivao za život, ubojičin brat kaže da su se supružnici između četiri zida često svađali, pa i večer uoči ubojstva, jer je Slavica najavljivala kako će zatražiti rastavu, što Stjepan nije mogao podnijeti. Ubojica i ubijena imaju kćer i sina koji su već odrasli i imaju svoje obitelji.

>> Još nisu poznati motivi ubojstva 57-godišnjakinje iz Soljana

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije