Ministar obrane Anušić:

Što ako se Kundid opet ne pojavi na Odboru za obranu: 'Generalu je neugodno, pa Milanović mobingira časnog branitelja'

Požega: Predsjednik Milanović na svečanoj prisezi  41. naraštaja ročnih vojnika
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
17.10.2024.
u 23:17

Anušić tvrdi da se čuo s Kundidom i da njih dvojica imaju odlične odnose. "Generalu je neugodno i trebalo bi biti neugodno Uredu predsjednika i samom predsjedniku", poručio je

Ministar obrane Ivan Anušić komentirao je sjednicu saborskog Odbora za obranu koja bi se trebala održati u ponedjeljak. Na jučerašnju sjednicu Odbora nije došao načelnik Glavnog stožera Tihomir Kundid, zbog čega su Anušić i zastupnici iz redova vladajućih napustili sjednicu.

Oni su optužili predsjednika Zorana Milanovića da je onemogućio Kundidov dolazak time što ga je pozvao u svoj ured u trenutku kada se održavao Odbor. Novi pokušaj da Kundid dođe na Odbor bit će u ponedjeljak u Saboru. "Službeni poziv će dobiti i Kundid i mi ostali i očekujem da se bez opstrukcija Ureda predsjednika i šefa odbora taj susret i održi", izjavio je Anušić za RTL

Ako se Kundid slučajno ne pojavi, Anušić je najavio da će se ponoviti scenarij s jučerašnje sjednice. "Ja to nisam slušao tada, pa neću ni ubuduće", istaknuo je. 

Orsat Miljenić, predstojnik Milanovićevog ureda, poručio je da načelnik Glavnog stožera "nije politička osoba i ne smije sudjelovati u odlučivanju i donošenju političkih odluka". "Rekao bih, da budem korektan, oni rade manipulaciju, ali oni bezočno lažu jer i Kotromanović je kao ministar vodio načelnika stožera kroz niz svojih aktivnosti. I, naravno, i Hranj je bio supredsjedatelj odbora za nabavku Rafala, nekoliko je puta bio na saborskom odboru za obranu koji je njegov matični odbor - a gdje bi trebao biti nego na saborskom odboru", odgovorio je Anušić. 

VEZANI ČLANCI:

Tvrdi da se čuo s Kundidom i da njih dvojica imaju odlične odnose. "Generalu je neugodno i trebalo bi biti neugodno Uredu predsjednika i samom predsjedniku", poručio je. Prozvao je Milanovića da "bukvalno mobingira" časnog branitelja. 

FOTO Milanovićev život u slikama – od malih nogu do političke karijere

Požega: Predsjednik Milanović na svečanoj prisezi  41. naraštaja ročnih vojnika
1/42

Komentara 1

FD
franjo.durinic
23:46 17.10.2024.

Izađi pred novinare i reci istinu ako si pravi general

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije