Rat u Ukrajini

Što Rusija želi postići invazijom: Putinov trust mozgova ranije je najavio cilj

25.02.2022.
u 21:50

Rusi žele Ukrajinu podijeliti na dva dijela na rijeci Dnjepar.

Komentara 31

ST
stefj
22:28 25.02.2022.

Rusi žele u što kraćem roku ovladati Ukrajinom, jedino to. A već jedan cilj će biti postignut ako osvoje Kijev, jer će moći postaviti marionetsku vladu... Ukrajina ima jako težak zadatak, mora nekoliko mjeseci pružati otpor. Sjetite se Hrvatske, kako je to izgledalo; Srbi su krenuli u opći rat, da Hrvatska nije izdržala, da nije spašen Dubrovnik, da Vukovar nije toliko izdržao, da nisu odbijeni Srbi u Gospiću, u zaleđu Zadra i Šibenika, da nije krenulo oslobađanje zapadne Slavonije, danas Hrvatske ne bi bilo... Ne zaboravimo da s jedne strane, Hrvatska je imala veliki problem jer je Backer (SAD) odobrio intervenciju JNA, nije imala diplomaciju, nije bila priznata država, a kao "nagradu" je dobila sankcije zapada, da nas Srbi što prije zatuku i "smire"... Ukrajina u svim tim segmentima ima bolji položaj, već je priznata, cijeli zapad je uz nju, ima diplomaciju, ima i oružje i vojsku. Istina je da je Rusija puno ozbiljnija vojska od JNA, no Ukrajina može i mora imati samo jedan cilj, a to je što više usporiti Ruse. Iliti može se boriti samo na tom jednom frontu... Taj front je jako težak, no ako ne izdrže koji mjesec mogu zaboraviti svoju državu i naciju...

HR
hr76
23:21 25.02.2022.

Putin stalno tvrdi da ratuje (tako je i zlo činac Sloba tvrdio) protiv na cista, ali već na prvoj stepenici ta izlika mu pada u vodu - pa predsjednik Ukrajine je Židov!

DO
domxerex
23:47 25.02.2022.

Sve me ovo previše podsjeća na 1991. Previše doseljenih stanovnika napadnute države potječe iz države napadača i podržava napade i glume da su ugroženi. Moglo bi se Putina opružiti da plagira Slobu. Samo slobine srbe zamjeni sa putinovim rusima i to je to. Čista prepisivačina. Na našu žalost oni prvi(slobini) su još tu kod na i previše su glasni što je samo gokaz da oni i dalje gaje nade o velikoj srbiji i rade na tome a naši naivni napredni urbani bi umjesto kunje oružja za obranu gradili bolnice, škole i vrtiće za buduće okupatore. Možebitno njihovu rodbinu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije