zadobio posjekotinu od 30 cm

Strava u Termama Tuhelj: Mladić (18) skočio u bazen na glavu, slomio vratni kralježak

Terme Tuhelj idealna su destinacija za osvježenje u ljetnim mjesecima
Davor Puklavec/PIXSELL
24.07.2024.
u 15:04

"Suosjećamo s obitelji mladića i ozlijeđenim ovog nemilog događaja. Moramo istaknuti kako je riječ o nesretnom slučaju koji se dogodio 21. 7. 2024. u 10:35 na bazenima Vodenog planeta, gdje je mladić skočio na glavu u vanjski rekreacijski bazen s rijekom te pritom ozlijedio glavu u predjelu čela", priopćili su iz Terma Tuhelj.

PU krapinsko-zagorska u ponedjeljak je izvijestila o nesreći koja se u nedjelju, 21. srpnja, oko 10:35 dogodila na bazenima Termi Tuhelj, a u kojoj je 18-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede. – 18-godišnjak je došao do ruba bazena uz vidljivo postavljenu tablu 'Zabranjeno skakanje u bazen' i oznakom dubinom vode od 0,90 metara skočio u plitki dio bazena te glavom udario u dno bazena. Vozilom Hitne medicinske pomoći 18-godišnjak je prevezen u Opću bolnicu Zabok, gdje su mu utvrđene teške tjelesne ozljede, a potom u kliniku za traumatologiju 'Sestre milosrdnice' u Zagrebu na daljnje liječenje – stoji u policijskom izvješću.

Lokalni portal Zagorje International piše da ih je jučer kontaktirala mladićeva majka, koja im je ispričala detaljnije što se dogodilo. Kako je rekla, informacije koje su o ovoj nesreći izašle u javnost i nisu 100 posto točne. Prema njenim riječima, mladić je skočio u bazen, no nije glavom udario u dno bazena, već u mjesta za sjedenje unutar bazena jer ih nije vidio. Kako kaže majka, ta sjedala nisu dovoljno dobro vidljiva. – Njegova je greška što je on skakao i to stoji, no ta se sjedeća mjesta ne vide. To bi trebalo biti presvučeno u neku drugu boju da bude uočljivo – smatra mladićeva majka.

Posljedice nezgode? Posjekotina na glavi u dužini od 30 centimetara i slomljen vratni kralježak koji će zahtijevati operaciju. No, osim toga što je izrazito ljuta na to što su spomenuti nasloni loše označeni, zgrožena je što u tom trenutku nije nikoga mogla pozvati u pomoć. – U tom trenutku nije bilo spasioca u blizini niti nikoga tko bi nam pružio prvu pomoć. Nama je u pomoć priskočila liječnica koja se tamo slučajno našla na kupanju. Tek nekoliko minuta kasnije došao je spasioc, netko od kupača ga je pronašao – ispričala je majka. 

Iz Termi Tuhelj su odgovorili sljedeće: – Suosjećamo s obitelji mladića i ozlijeđenim ovog nemilog događaja. Moramo istaknuti kako je riječ o nesretnom slučaju koji se dogodio 21. 7. 2024. u 10:35 na bazenima Vodenog planeta, gdje je mladić skočio na glavu u vanjski rekreacijski bazen s rijekom te pritom ozlijedio glavu u predjelu čela – napisali su.

VEZANI ČLANCI:

Na upite portala Zagorje International o adekvatnoj označenosti dubine bazena, zabrane skakanja u isti te vidljivosti spornih sjedala ističu: – Dubina na dijelu gdje je skočio je bila 0,90 metara te pokraj svakog bazena stoje oznake koje upućuju na dubinu bazena. Isto tako na bazenima je zabranjeno skakanje i oznake o zabrani postoje na cijelom kupalištu. Sam skok mladića ni spasioci ni gosti nisu vidjeli, ali su gosti primijetili da izlazi s posjekotinom iz bazena te mu je ozljeda sanirana te pozvana Hitna pomoć. Majka je u tom trenutku pozvala policiju te nakon policijskog uviđaja na licu mjesta utvrdili su da je došlo do nesretnog slučaja zbog nepoštivanja obavijesti i zabrana koje se nalaze na kupalištu, a što su i sam mladić i njegova majka posvjedočili te napomenuli kako je na vlastitu odgovornost skočio u bazen te, nažalost, zadobio ozljede – napisali su iz Termi Tuhelj.

Tvrde i da su u tom trenutku na bazenu bili spasitelji. – U trenutku nesreće na bazenima u smjeni imali smo osam spasioca te u je u funkciji bilo i osam bazena. Sigurnost na bazenima, kao i adekvatno upravljanje higijenskim uvjetima iznimno nam je važno te se pridržavamo svih pravilnika i zakona o sanitarno-tehničkim i higijenskim uvjetima koji su propisani za bazenska kupališta od strane Ministarstva zdravlja – odgovorili su.

FOTO Pogledajte kako su 'smrtni neprijatelji' Milanović i Plenković izgledali u djetinjstvu: Veliki sukob počeo je 2012.

Terme Tuhelj idealna su destinacija za osvježenje u ljetnim mjesecima
1/44

Komentara 3

Avatar Art of Noise
Art of Noise
18:27 24.07.2024.

Lipo mu piše da se tamo ne skače. Ima 18 godina, ne 8. Čak bi i dite s 8 godina bilo pametnije. Vidim da ga mater mu pokušava opravdat' ili barem ublažit' njegovu očiglednu postglu. Nadam se da će(š) proći bez posljedica bez obzira što si (je) sam kriv. Drugi put pamet u glavu!

Avatar Idler 3
Idler 3
17:40 24.07.2024.

Odlučite se jel spasioc il spasilac, a ja bi rekel spasitelj ! Inače maminem sineku želim sretni oporavak, valjda je iz seg nekaj nafčil madal se mu IQ nebu spremenil !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije