Strava u Zadru

Maskirani maloljetnici naručili hranu, pa uz prijetnju nožem pljačkali dostavljače. I prijetili su, iznuđivali…

Vozila policije i vatrogasaca
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/2
16.08.2024.
u 16:17

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, obojica osumnjičenih maloljetnika su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je odgovarajuća kaznena prijava prema njima dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu - istakli su iz zadarske policije.

Policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili su kriminalistička istraživanja u svezi kaznenih djela razbojništva te iznude i prijetnje, od kojih su dva razbojništva počinjena nad stranim državljanima s radnom dozvolom u Republici Hrvatskoj, dok su iznuda i prijetnja počinjene na štetu maloljetnih hrvatskih državljanina. - Sumnja se kako su dva maloljetna hrvatska državljanina, 29. srpnja u Zadru počinili kazneno djelo razbojništva na štetu 37-godišnjeg državljanina Bangladeša.

Naime, dvojica maloljetnika su u međusobnom dogovoru i po prethodno smišljenom planu nabavili odjeću za maskiranje te oruđe za počinjene kaznenog djela, nakon čega su u večernjim satima putem mobitela treće osobe putem aplikacije naručili hranu s dostavom na adresu jedne zadarske ulice na predjelu Ričina, a kada je dostavljač hrane stigao, maskirani su od njega uz prijetnju nožem otuđili novac te se udaljili.

Nadalje, sumnja se kako je dana 10. lipnja jedan od osumnjičenih na sličan način počinio kazneno djelo na štetu 27-godišnjeg državljanina Bangladeša, kada je na predjelu Arbanasa nakon isporuke dostavljača hrane, istog uz prijetnju fizički napao te mu otuđio novac.

VEZANI ČLANCI:

Također se obojica sumnjiče da su na štetu maloljetnog hrvatskog državljanina zajedno počinili kazneno djelo iznude, kada su putem društvene mreže krajem mjeseca srpnja upućivali prijetnje s namjerom iznude nepostojećeg duga od maloljetnog hrvatskog državljanina. Na kraju, osim za dva kaznena djela razbojništva i iznude, za jednog od osumnjičenih maloljetnika se sumnja kako je na zadarskom području počinio kazneno djelo prijetnje te kazneno djelo krađe.

Naime, sumnja se kako je putem društvene mreže krajem srpnja mjeseca upućivao ozbiljne prijetnje maloljetnoj osobi, hrvatskom državljaninu, koje su od oštećenog izazvale strah i bojazan za vlastiti život. Ranije u mjesecu travnju, kako se sumnja, je počinio krađu na autobusnom kolodvoru u Zadru, kada je iz autobusa otuđio novčanik s novcem na štetu hrvatskog državljanina.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, obojica osumnjičenih maloljetnika su predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je odgovarajuća kaznena prijava prema njima dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu - istakli su iz zadarske policije.

 

GALERIJA Tijelo Trumpovog atentatora je 'nestalo': Republikanac optužio FBI za opstrukciju istrage

Vozila policije i vatrogasaca
1/14
Ključne riječi

Komentara 1

CE
Centrifuga
16:22 16.08.2024.

Strija populacija priča u jugi je milicija to rješavala sa nekoliko šamara i nitko im to ne bi sporio pogotovo roditelji jer se znalo tko je predstavnik vlast

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije